Somon in crusta cu chipsuri de cartofi dulci – reteta celebrului chef Donna Hay

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
29 oct. 2018

Oricat ar parea de pretentios, este foarte usor sa faci somon in crusta cu chipsuri de cartofi dulci.

Este o reteta delicioasa si contine toti nutrientii de care ai nevoie pentru o masa completa si hranitoare.

Somonul contine acizi grasi Omega-3 si proteine iar cartofii dulci sunt bogati in carbohidrati complecsi si au un indice glicemic mai redus decat al cartofilor obisnuiti, ceea ce inseamna ca nu provoaca o crestere brusca a nivelului de glucoza din sange.

Nu in ultimul rand, este un preparat care arata foarte bine in farfurie si care va face o impresie excelenta, fie daca vrei sa-ti surprinzi prietenii sau iubitul, sau doar vrei sa te rasfeti.

Donna Hay, autoare australiana a 26 de carti de bucate si gazda a show-ului de gatit Fast, Fresh, Simple, transmit in peste 17 tari din toata lumea, se bazeaza pe aceasta reteta atunci cand vrea ceva rapid, dar de foarte mare efect.

Ingrediente pentru somon in crusta cu chipsuri de cartofi dulci

1 kg de cartofi dulci, curatati si taiati chipsuri;

1 lingura de ulei de masline;

Sare de mare si piper;

140 de grame de pesmet;

1 legatura de patrunjel tocat;

40 de grame de unt fara sare, topit;

4 fileuri de somon, fara piele;

Maioneza (pentru servire).

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Aseaza cartofii dulci pe o tava de copt, stropeste-i cu ulei si condimenteaza-i cu sare si piper. Se tin la cuptor 30-35 de minute, pana devin aurii.

In timp ce se gatesc cartofii, amesteca intr-un castron pesmetul cu patrunjel, unt, sare si piper.

Pune fileurile de somon intr-o tava, pe hartie de copt si presara-le cu amestecul de pesmet iar apoi gateste-le la cuptor timp de 12-15 minute sau pana devin aurii.

Se servesc impreuna cu chipsurile de cartofi dulci si maioneza.

Foto: Instagram – Donna Hay Magazine