Supa crema de dovleac cu smantana din nuca de cocos si seminte

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
3 sept. 2018

Dovleacul este delicios, sanatos si il poti folosi pentru supe, ca inlocuitor pentru paste, copt cu scortisoara sau in diverse combinatii cu ierburi aromatice. Toamna aceasta trebuie sa incerci o supa crema de dovleac!

Te vei indragosti de textura ei cremoasa si aroma delicata de dovleac, completate de gustul smantanii din nuca de cocos. O supa crema de dovleac se poate face foarte repede, din dovleac fiert la abur sau facut la cuptor. Daca alegi sa-l coci la cuptor va dura putin mai mult, dar aromele sunt de-a dreptul coplesitoare. Supa va deveni mai cremoasa si mai gustoasa, iar vitaminele raman intacte.

Dovleacul este foarte bogat in fibre, betacaroten, vitamina C si potasiu. Betacarotenul este o substanta cu rol protector impotriva anumitor tipuri de cancer dar si al unor maladii neurodegenerative, cum sunt Alzheimer si Parkinson.

Pune pe lista aceasta supa crema de dovleac si nu vei regreta ca ai incercat-o!

Ingrediente pentru supa crema de dovleac cu smantana din nuca de cocos si seminte:

Un dovleac taiat cuburi

Apa calda, in functie de consistenta dorita

1 catel de usturoi

3-4 linguri cu zeama de lamaie

Un varf de lingurita de nucsoara

Piper negru

Sare de mare

3 linguri cu ulei de masline extravirgin

2 linguri cu smantana din nuca de cocos pentru ornat

Seminte coapte de dovleac pentru ornat

Fulgi de ardei iute (optional)

Mod de preparare:

Cuptorul se preincalzeste la 190 de grade Celsius.

Dovleacul se stropeste cu putin ulei de masline si se intinde in tava care se da la cuptor timp de 30-40 de minute.

Se pun toate ingredientele in blender (exceptand smantana si semintele de dovleac) si se mixeaza pana cand obtii o supa cremoasa.

Se toarna intr-un bol si se orneaza cu smantana de cocos si seminte de dovleac.

Foto: Shutterstock.com