Supa detox de sfecla rosie

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
22 iul. 2018

Sfecla rosie are un puternic efect detoxifiant si este recomandata atat cruda, cat si preparata termic. Daca nu ai incercat inca aceasta supa crema de sfecla rosie, acum este momentul!

Sfecla rosie este o sursa excelenta de vitamine din complexul B, folati, mangan si potasiu. De asemenea, este bogata in fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru si fosfor.

Datorită betainei, o substanta din sfecla rosie, acest preparat are un efect detoxifiant asupra ficatului. Betaina este o substanta care impiedica acumularea grasimilor in ficat.

Ingrediente pentru supa detox de sfecla rosie:

3 bucati de sfecla rosie

2 morcovi taiati marunt

1 ceapa taiata marunt

2 catei de usturoi

1 praz mai mic tocat marunt

1 lingura cu ulei de cocos presat la rece

2 cani cu apă caldă

1/4 lingurita cu sare de mare

1 lingura cu seminte de chia, floarea-soarelui si dovleac

1 lingurita cu crema de cocos (smantana de cocos) pentru ornat

Mod de preparare:

Sfecla rosie se spala si se pune la fiert 30 de minute intr-o cratita cu multa apa. Apoi se scurge, se lasă la răcit și se curață de coajă.

Într-o cratita se calesc legumele in uleiul de cocos timp de 5-7 minute, se adauga sfecla taiata si apa calda, dupa care se paseaza totul cu un blender de mana.

Se condimenteaza supa, se toarna in castroane, se orneaza cu smantana de cocos si cu mixul de seminte.

Foto: Shutterstock.com