Terci de ovaz cu afine si migdale

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
12 sept. 2018

Un terci de ovaz constituie micul dejun perfect, care furnizeaza energie pentru tot restul zilei. Combina-l cu afine si migdale hidratate ca sa incepi ziua cu o masa sanatoasa!

Terciul de ovaz se poate face fie fiert cu apa sau lapte vegetal, fie lasat peste noapte ca sa absoarba toate aromele. Pentru zilele in care diminetile sunt mai racoroase, cred ca toata lumea prefera un mic dejun cald, iar aceasta combinatie este numai buna.

Fulgii de ovaz sunt foarte sanatosi, fiind recunoscuti pentru capacitatea lor de a imbunatati tranzitul intestinal si de a scadea nivelul colesterolului rau. Ei sunt ideali pentru micul dejun, deoarece furnizeaza energie, iar atunci cand sunt combinati cu proteine bune si grasimi sanatoase se transforma intr-un mic dejun echilibrat si sanatos.

Ingrediente pentru terci de ovaz cu afine si migdale:

4 linguri cu fulgi de ovaz

1 cana cu lapte vegetal

1 lingurita cu seminte de chia

Putina sare de mare

1/2 lingurita cu nucsoara

2 linguri cu afine

4-5 migdale hidratate in apa

1 lingurita cu unt de arahide natural

Mod de preparare:

Fulgii de ovaz se fierb cateva minute cu laptele in care se adauga putina sare si nucsoara. Dupa ce au absorbit din lapte, se adauga semintele de chia, untul de arahide si se stinge focul. Se lasa cateva minute sub capac.

In functie de consistenta dorita, poti sa mai adaugi lapte vegetal.

Se orneaza cu afine si migdale hidratate.

Daca preferi ca terciul sa fie mai dulce, poti sa adaugi o jumatate de panana pasata cu furculita.

Foto: Shutterstock.com