Toast cu avocado si ciuperci – un mic dejun gata in 10 minute

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
16 oct. 2018

Pentru diminetile in care ai pofta de ceva satios, iti recomandam acest toast cu avocado si ciuperci trase rapid la tigaie.

Ciupercile sunt foarte hranitoare si o sursa buna de proteine pentru cei care urmeaza o dieta vegetariana sau vegana. In combinatie cu avocado, care furnizeaza grasimi bune, si o felie de toast din secara, pentru carbohidrati complecsi, vei obtine un mic dejun hranitor si echilibrat.

Presara deasupra frunze proaspete de patrunjel si fulgi de ardei iute, stropeste cu putin ulei de masline extravirgin si e gata masa.

Ciupercile trase la tigaie se combina foarte bine cu tarhonul, care le confera o aroma delicioasa.

Daca ai o dimineata mai libera si nu esti pe fuga, trebuie sa incerci acest toast cu avocado si ciuperci pe care-l poti face in 10 minute.

Ingrediente pentru toast cu avocado si ciuperci:

O felie de paine se secara prajita

Avocado pasat cu zeama de lamaie, sare si piper

2 ciuperci

O lingura cu ulei de masline extravirgin

1 catel de usturoi zdrobit

1 lingurita cu tarhon uscat

Zeama de lamaie

Sare si piper

Fulgi de ardei iute si frunze de patrunjel pentru decor

Mod de preparare

Peste felia de paine de secara prajita pe grill se pune un strat generos de pasta de avocado.

Ciupercile se feliaza, se pun in tigaie cu putin ulei de masline si se lasa la calit cateva minute. Se adauga sarea, piperul, tarhonul, usturoiul, iar la final zeama de lamaie.

Peste stratul de avocado se pune unul de ciuperci si se orneaza cu frunze de patrunjel si fulgi de ardei iute.

Foto: Shutterstock.com