Toast cu hummus: cum sa-l mananci ca sa nu fie plictisitor. Combinatii noi

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
13 aug. 2018

Daca il consumi simplu, pe paine prajita, la un moment dat poate sa devina plictisitor. Adauga-i un element de noutate si un toast cu hummus se transforma total! Noua ne-au facut pofta aceste combinatii noi.

Hummusul (pasta de naut) este o sursa excelenta de proteine vegetale. Merge de minune alaturi de o salata tabbouleh, plina de vitamine, dar si pe o felie de paine de secara prajita, pentru un mic dejun rapid si echilibrat.

Chiar daca este delicios ca atare, un toast cu hummus poate sa fie imbunatatit cu ingrediente noi, care furnizeaza mai multi nutrienti si il fac mai hranitor. Ardeii copti, sparanghelul, avocado, germenii de lucerna, rosiile si castravetii sunt cateva dintre elementele de noutate care vor aduce o savoare aparte unui toast cu hummus.

Cum sa faci cel mai bun hummus

Trebuie sa faci o singura data hummus acasa si iti dai seama de ce nu are nicio legatura cu cel din comert. Si se face atat de simplu, incat nu merita sa-l cumperi! In plus, poti sa-l prepari exact pe gustul tau si vei sti cu certitudine ce ingrediente contine.

Ca sa faci hummus acasa, trebuie sa mixezi in robotul de bucatarie: boabe de naut fierte cu zeama de lamaie, usturoi, tahina (pasta de susan), chimen, sare si piper. Ca sa obtii o pasta cremoasa, adauga si putina apa din conserva de naut. Se pastreaza la frigider intr-un borcan inchis, fiind perfect pentru micul dejun, pranz sau cina.

Daca te-ai plictisit sa mananci un toast cu hummus in acelasi fel, aceste idei revigoreaza total micul tau dejun.

Toast cu hummus si ardei copti

Cine nu adora gustul usor afumat al ardeilor copti? Fie ca ii cumperi sau ii faci acasa, ardeii copti se potrivesc de minune peste un toast cu hummus.

Toast cu hummus si sparanghel

Poate nu te-ai fi gandit sa adaugi sparanghel peste toast-ul cu hummus, insa ele se combina foarte bine. Astfel, obtii o combinatie mai hranitoare, pentru ca sparanghelul contine vitaminele A, C, E, K, B6, acid folic, fier, cupru, calciu, proteine si fibre. Orneaza toast-ul cu felii de avocado pentru grasimi bune, germeni de lucerna, rosii si seminte de susan.

Una dintre cele mai bune metode ca sa gatesti sparanghelul proaspat este aceea de a folosi o tigaie grill. Se pune sparanghelul in tigaia incinsa, fara ulei, si se lasa cateva minute pana cand capata o aroma delicioasa. Se stropeste cu zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin.

Toast cu hummus, castraveti, rosii si seminte crude

Ca sa te asiguri ca ai consumat mai multe portii de legume, poti sa folosesti feliile de castravete peste toast-ul cu hummus. Presara cateva seminte de dovleac crude, care contin proteine si grasimi bune, si seminte de susan, care au mult calciu.

O alta alternativa ar fi sa folosesti rosiile cherry, care sunt foarte dulci si aromate, peste care sa presari seminte de floarea-soarelui crude si frunze proaspete de patrunjel.

Foto: Instagram – Emilie Raffa