Vinete la cuptor cu rosii, usturoi si paprika afumata

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
11 sept. 2018

Pentru serile in care vrei sa prepari ceva bun, dar si rapid iti recomandam aceasta reteta de vinete cu rosii, usturoi si paprika afumata.

Vinetele sunt gustoase, in special cand sunt preparate pe gratar, plita sau la cuptor. Aceasta combinatie este una foarte simpla, dietetica, dar extrem de gustoasa. Ea poate sa fie servita alaturi de orez integral fiert, quinoa sau o salata de verdeturi.

Peste feliile de vinete coapte vine un strat de rosii care se combina perfect cu aroma usturoiului, iar nota de final este completata de paprika afumata. Un preparat atat de simplu, dar atat de gustos! Presara peste ele frunze proaspete de patrunjel si savureaza fiecare imbucatura!

Ingrediente pentru vinete la cuptor cu rosii, usturoi si paprika afumata:

1 vanata taiata felii pe verticala

4-5 rosii

2 catei de usturoi

Paprika afumata

Patrunjel proaspat

Sare

Mod de preparare:

Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius.

Vinete se asaza in tava cuptorului si se dau la cuptor 10 minute.

Intre timp, rosiile se curata de coaja si se indeparteaza pulpa si semintele ca sa nu fie foarte zemoase. Partea ramasa se toaca marunt, se amesteca cu usturoiul razuit si se adauga peste feliile de vinete dupa ce au stat la cuptor cele 10 minute.

Se condimenteaza cu piper, paprika afumata si sare, dupa care se introduce tava din nou la cuptor pana cand se rumenesc rosiile.

Optional se poate adauga mozzarella sau parmezan.

Dupa ce s-au scos de la cuptor, se presara patrunjel proaspat.

Foto: Shutterstock.com