11 adevaruri brutale despre relatii, pe care acesti oameni le-au invatat pe calea grea

1
De Cristiana Astefanoaiei
21 mart. 2023

Relatiile nu sunt usoare si nu exista „au trait fericiti pana la adanci batraneti”, ca in basme. Este nevoie de efort, energie si dorinte pentru a avea un parteneriat functional.

Aceste adevaruri brutale despre relatii au fost impartasite de persoane care au trecut prin diferite experiente. Un internaut a adresat o intrebare despre relatii pe platforma Quora (utilizatorii raspund la intrebarile celorlalti), unde a primit o multime de raspunsuri. Am selectat 11 dintre ele, cele care au fost cele mai pline de insemnatate.

1. Mesajele prin SMS nu echivaleaza cu o relatie

„Daca cineva vrea doar sa-ti trimita mesaje online si nu-si face niciodata planuri sa te vada, asta este tot ce va fi vreodata relatia. Esti o distractie si nu esti singura caruia ii trimite mesaje. Daca esti in cautarea a ceva mai mult, mergi mai departe.”

2. Munca grea da roade intr-o relatie

„Adevarul meu brutal este ca relatiile necesita munca. Foarte multa munca. Munca grea. Necesita ca tu sa evaluezi cu adevarat si cu onestitate PROPRIUL tau comportament, nu doar pe cel al partenerului tau. Necesita ca tu sa faci compromisuri. Necesita sa recunosti cand gresesti. Stiu, acest lucru poate fi foarte dificil.”

7 semne clare ca esti intr-o relatie toxica si ca trebuie sa iei o decizie acum

3. Fiecare relatie este diferita

„Doar pentru ca oamenii obisnuiau sa ramana casatoriti cu iubita din liceu pana la moarte, nu inseamna ca acel comportament se aplica societatii de astazi. Cele mai multe dintre convingerile legate de „a fi impreuna pentru totdeauna” provin de la generatiile mai in varsta care nu aveau acces la comunicarea cu nimeni in afara proximitatii lor imediate si a retelei de relatii curente.”

4. Nimeni nu este perfect

„Adevarul brutal despre relatii este ca, odata ce intram in ele, descoperim cat de imperfecti sunt cu adevarat partenerii nostri. Intrebarea este daca poti face fata imperfectiunilor lor indiferent de acestea.”

5. Cu totii suntem un pic egoisti

„Unul dintre aceste adevaruri brutale despre relatii este ca toate relatiile se bazeaza pe comoditate reciproca si interes propriu. Conceptul de iubire neconditionata este o fictiune, care nu exista in lumea reala.”

Obiceiuri marunte care te fac mai putin atragatoare, conform expertilor in relatii

6.Nu poti cunoaste niciodata pe cineva in totalitate

„Pentru mine, cel mai brutal adevar despre relatii – atat romantice, cat si platonice – este ca s-ar putea sa crezi, sa spui si chiar sa te convingi ca cunosti cu adevarat o persoana, cand de fapt nu o vei cunoaste niciodata pe toata.”

7.Trebuie sa te relaxezi si lucrurile se vor imbunatati

„Adevarul brutal este ca, daca toata lumea ar putea invata sa se aseze, sa se relaxeze, sa aiba incredere si sa se lase unul pe celalalt, relatiile ar dura. Este regretabil insa ca majoritatea dintre noi aducem cu noi experientele si convingerile din trecut in noile noastre relatii.”

8.Intotdeauna ai putea fi ranit si nimic nu este vesnic

„Unul dintre aceste adevaruri brutale despre relatii este ca toate pot ajunge la un sfarsit. Nu putem controla daca se intampla sau nu acest lucru. Indiferent cat de convinsi suntem ca ne-am gasit sufletul pereche, ei au capacitatea de a ne rani in cele mai rele moduri posibile.”

9. Este bine sa fii selectiv

„Adevarul crud despre relatii este ca multe dintre ele se termina prin divort, separare sau despartire, deoarece oamenii nu sunt suficient de pretentiosi in privinta persoanelor cu care se implica sau nu se straduiesc suficient de mult pentru ca relatia sa functioneze.”

10.Fericirea vine din interior

„Fericirea nu poate fi gasita niciodata intr-o alta persoana. Daca nu esti deja fericit, inceperea unei relatii cu cineva va raspandi in cele din urma nefericirea ta asupra lui.”

Ce am inteles eu din relatiile mele cu barbatii

11.Relatiile necesita mai mult decat iubire

„Dragostea nu este suficienta pentru a mentine o relatie. Ai nevoie de respect, prietenie, companie, intelegere, incredere, onestitate si comunicare.”

Care este adevarul pe care tu l-ai invatat din relatiile prin care ai trecut?

Foto: depositphotos.com