5 lucruri pe care ar trebui sa le cunosti despre mintea unui barbat inainte de a te indragosti de el

1
De Cristiana Astefanoaiei
18 iun. 2023

Uneori este greu de crezut ca barbatii si femeile nu vin de pe planete diferite. Adevarul este ca, in multe privinte, suntem cu siguranta extrem de diferiti. Vestea buna este ca ne completam perfect si putem inflori impreuna in relatiile noastre.

Ce trebuie sa stii despre mintea unui barbat inainte de a fi impreuna cu el, astfel incat sa il intelegi si sa nu acumulezi frustrari din cauza diferentelor dintre voi.

1. Barbatii traiesc pentru a proteja

Creierul barbatilor este programat sa isi protejeze „tribul” de amenintari, chiar si in lumea noastra moderna. Daca esti o femeie puternica si independenta, este posibil sa vrei sa respingi nevoia unui barbat de a te proteja, stiind ca te poti descurca singura cu orice.

Cu toate acestea, este important sa stii ca atunci cand un barbat te protejeaza, nu inseamna niciodata ca el crede ca esti incapabila sau slaba. Inseamna doar ca el raspunde celor mai elementare instincte biologice si ca te vede ca pe ceva valoros si care merita protejat.

10 lucruri pe care barbatii le vor la o femeie, dar nu isi dau seama

Este important sa ii permiti acest lucru. Atunci cand barbatul devine putin protector si vrea sa te tina in siguranta, lasa-l. S-ar putea sa fii surprinsa de cat de satisfacator este pentru partea feminina din tine atunci cand permiti acestei energii masculine sa te sustina.

2. Barbatii se concentreaza pe a face un singur lucru logic la un moment dat

In istoria noastra primitiva, barbatii si femeile aveau roluri distincte. Barbatii vanau. Femeile adunau. In timp ce lumea noastra a progresat, nu s-au schimbat prea multe in ceea ce priveste structura creierului masculin si feminin.

Barbatii sunt programati sa se concentreze pe o sarcina la un moment dat. Ganditi-va la asta … vanatorul nu tinteste intreaga turma – ar putea sa isi rateze tinta. El tinteste doar o singura tinta la un moment dat. O femeie care culege fructe de padure pe un camp cauta cat mai multe fructe de padure, nu doar una singura.

Creierul ei are o lentila cu unghi larg. Creierul barbatului are o lentila cu focalizare unica. Cheia aici este sa ne amintim ca unul nu este mai bun decat celalalt.

10 lucruri pe care fiecare femeie ar trebui sa le stie despre creierul barbatilor

3. Mintea unui barbat iubeste sa rezolve problemele

Te-ai simtit vreodata frustrata atunci cand incerci sa te descarci despre ceva ce s-a intamplat in ziua ta, iar barbatul tau continua sa incerce sa-ti rezolve problema? Femeilor le place sa se descarce si sa isi proceseze sentimentele si nu au neaparat nevoie de o solutie. Barbatilor le place sa rezolve problema.

Daca vrei sa imputernicesti un barbat in energia sa masculina, cere-i sa rezolve ceva pentru tine, chiar daca esti perfect capabila sa rezolvi singura. Sau, daca ai nevoie doar sa te „descarci” despre ceva ce s-a intamplat, spune-i. Vei vedea ca relatia ta devine mai buna.

4. Barbatii tanjesc dupa libertate

Acest lucru nu inseamna ca barbatii nu isi doresc relatii. Ceea ce inseamna este ca, uneori, partenerul tau s-ar putea sa aiba nevoie sa se retraga pentru a-si reorienta energia.

El vrea sa se conecteze cu lumea, dar vrea, de asemenea, sa se simta liber de constrangerile si stresul lumii. Femeile, pe de alta parte, cauta conectarea si plinatatea.

Doua nevoi opuse pot provoca multe neintelegeri daca nu esti capabila sa recunosti diferentele. El pur si simplu isi reface energia. A-i permite unui barbat sa aiba spatiul necesar pentru a se retrage si apoi sa se reconecteze este vital.

5. Mintea unui barbat prospera atunci cand tu esti in energie feminina

Barbatii prospera in energia lor masculina, unde pot proteja, asigura, repara si salva. Lasa-l pe partenerul tau sa fie barbat, iar puterea ta ca femeie va inflori.

Energia feminina versus energia masculina. Care crezi ca e cea mai benefica pentru tine?

Nu inseamna ca tu nu esti capabila sau nu poti sa fii independenta. Nu este vorba despre asta. Daca nu le permitem sa se inalte pentru ca ne construim ziduri inalte si puternice, ei se simt emasculati si neputinciosi, iar noi nu ne simtim in siguranta pentru a ne exprima adevarata energie feminina.

Foto: pexels.com