Energia feminina versus energia masculina. Care crezi ca e cea mai benefica pentru tine?

amalin by andreea raicu
1
De Andreea Raicu
3 oct. 2022

Te-ai intrebat vreodata ce fel de energie manifesti in viata ta in cea mai mare parte a timpului?

Indiferent daca raspunsul tau este DA sau NU, un lucru e sigur: cu toatele stim cum arata si se comporta o femeie care se afla preponderent in energia ei feminina si, indiferent daca ne starnesc invidia sau admiratia, aceste femei sunt cele care intorc majoritatea privirilor oriunde merg. Si mai cred un lucru, ca sigur te-ai intrebat oare cum reusesc!

Click aici pentru a te inscrie la Webinarul Gratuit despre feminitate pe care ti l-am pregatit!

Este suficient sa fii putin atenta in jurul tau (si evident si la tine) pentru a putea observa faptul ca, in cultura moderna, a devenit extrem de la indemana si chiar folositor sa ne accesam energia masculina pentru a misca lucrurile in viata noastra.

Am devenit, de cateva zeci de ani, niste „persoane de actiune”, mereu orientate spre rezultate, spre a ne depasi propriile limite.

Desi toate astea nu sunt nici pe departe aspecte negative ale personalitatilor noastre, este important sa fim atente sa nu ne desprindem de acele parti din noi care ne descriu ca femei: capacitatea de a ne lasa duse de fluxul vietii, fara rezistenta, cu blandete si empatie, abilitatile noastre creative, dansul si jocul si mai ales felul in care reusim sa ne acordam cu propriile noastre procese interne.  

Capcana in care toate cadem – si in care si eu am fost candva – este aceea a faptului ca ajungem sa valorizam mai mult rezultatele pe care ni le ofera imbratisarea energiei masculine, care este dinamica si focusata pe succes. Motivate de task-urile indeplinite si de performantele atinse, ajungem sa uitam cu totul ca cel mai mare dar al nostru este doar cel de „a fi prezente”.

Din starea de constientizare a ceea ce suntem si din „a fi” pur si simplu, care presupune acceptarea propriei persoane, vine relaxarea din starea de prezenta. Si astfel ne detasam incet-incet de latura noastra feminina, de energia care poate muta muntii din loc cu forta ei creatoare. 

Dar oare ai observat cu ce vine la pachet aceasta vesnica imbratisare a dinamicii masculine? 

Iti spun eu: cu epuizare, cu burn-out, cu supracompensare, cu deconectare de la nevoile noastre cele mai profunde… si toate astea pentru ca, stagnand in energia masculina, traim exclusiv in minte, facand planuri si setand termene si scopuri, si uitam sa mai fim!

Iar energia feminina este despre „a fi”! 

Click aici daca vrei sa afli mai multe despre cum „a fi” inseamna feminitate!

Sunt atat de vehementa in ceea ce spun pentru ca eu insami eram exact asa! De fapt, momentul in care am ajuns sa imi doresc o schimbare ampla in viata mea a fost un moment in care termenul „burn-out” era mai mult decat depasit pentru starea cu care ma confruntam. Eram atat de extenuata si de detasata de mine, incat am intrat intr-o depresie pe care nu am inteles-o mult timp dupa ce ea a debutat. Si nici nu vreau sa intram in discutii despre cat timp mi-a luat sa ies de acolo!

Asa ca, draga mea, asculta-ma cand iti spun: este mai bine sa previi o cadere de felul asta decat sa te tarasti pe coate si pe genunchi afara din prapastia crunta a epuizarii si depresiei. 

Stiu, vei spune ca nu este timp. Asa spuneam si eu. 

Vei spune ca ai lucruri mai importante de facut. Asa gandeam si eu. 

Vei spune ca trebuie sa fii productiva ca sa faci bani. Exact asta era si grija mea. 

Dar este oare chiar asa? 

Noi vrem sa le avem pe toate si de obicei asta este doar o sabie fara taisuri de care, intr-un final, ajungem sa ne ranim. Sigur ca vrem si TREBUIE sa facem tot ce ne sta in putere sa ne indeplinim visurile, dar asta nu inseamna si sa ne pierdem pe noi pe parcurs.

Sunt dovada vie ca poti fi si feminina si poti si sa iti atingi visurile si sa indeplinesti task-urile propuse.  Diferenta este ca am invatat sa ma folosesc de latura mea masculina exclusiv atunci cand am nevoie sa pun lucrurile in miscare, dar o tin mereu in fraul rezilientei si a acceptarii pe care numai latura mea feminina mi le putea oferi. 

Pare complicat?

La inceput nu ai nevoie de nimic altceva decat de a te observa pe tine si felul in care te comporti pentru a-ti da seama cat de deconectata de nevoile si dorintele tale esti. Lucrurile vor curge apoi, daca le vei lasa in grija unei intentii puternice: aceea de a te pune pe tine pe primul loc! 

Energia feminina este descrisa de iubire, de candoare si grija, de receptivitate si compasiune.  Este spontaneitate si fluiditate, este empatie si senzorial, este acceptare si pasivitate, iar odata ce inveti sa te joci cu toate aceste baghete magice pe care feminitatea ti le pune la dispozitie, vei deveni stapana intregii tale realitati. Ea nu te va mai controla pe tine, ci tu o vei avea la picioare!

Inscrie-te la Webinarul despre feminitate dand click pe acest link! E gratuit!

Da, da, ai citit bine. O femeie care isi imbratiseaza feminitatea conduce si obtine tot ceea ce are nevoie, fara efort, intocmai ca o leoaica mama: puternica si agila, dar vulnerabila si iubitoare cu tot ceea ce reprezinta fructul creatiei ei, intotdeauna pregatita sa infrunte orice ar veni spre ea cu un curaj si o asumare uriasa, acceptand tot ceea ce este ea in esenta. 

Daca te numeri printre cele care isi doresc sa aprofundeze trasaturile feminine, sa inteleaga mai mult despre cum imbratisarea feminitatii iti poate schimba viata in bine, vino sa povestim impreuna la webinarul gratuit de miercuri, 5 octombrie, de la ora 19:00. Click aici pentru a te inscrie pe lista de participanti.

Te astept!

Foto: Alex Rosieanu