5 semne ca partenerul tau si-a pierdut interesul pentru relatia voastra. Sunt subtile, dar mai importante decat ai fi crezut

1
De Cristiana Astefanoaiei
19 aug. 2023

Unele relatii se destrama intr-o explozie de furie, certuri si emotii. In alte cazuri, schimbarile sunt mai subtile, cu o distanta treptata care se formeaza intre parteneri pana cand, dintr-o data, aceasta devine prea mare pentru a fi depasita.

Uneori, semnele subtile ale pierderii interesului unui barbat intr-o relatie pot trece neobservate sau pot fi interpretate gresit. Psihologii au studiat aceste semnale si au identificat unele modele comportamentale si emotionale care pot sugera o diminuare a interesului unui barbat intr-o relatie.

Daca partenerul tau face oricare dintre aceste 5 lucruri, probabil ca si-a pierdut interesul pentru relatia voastra.

1. Nu are timp pentru tine

Daca ai impresia ca partenerul tau te evita sau daca mereu isi anuleaza planurile dintr-un motiv sau altul, s-ar putea sa existe un motiv de ingrijorare.

Carrie Krawiec, terapeut licentiat in domeniul casatoriei si al familiei, spune ca ambii parteneri din relatie ar trebui sa lucreze pentru a descoperi ceea ce constituie timp de calitate unul pentru celalalt si sa faca din acest lucru o prioritate.

„Oamenii ar trebui sa constientizeze preferintele lor, precum si ale partenerului lor si sa recunoasca faptul ca „timpul de calitate” ar trebui sa cuprinda putin din ceea ce este satisfacator pentru fiecare dintre voi”, explica specialista.

4 lucruri sincere pe care partenerul tau se teme sa ti le spuna

2. Romantismul nu mai exista

Chiar daca petreci timp cu partenerul tau, asta nu inseamna ca sunteti cu adevarat impreuna.

Partenerul tau ar putea sa nu te mai tina de mana sau sa nu mai fie afectuos, sa nu isi mai dea interesul ca sa te atraga, sa-si neglijeze aspectul fizic, iar intimitatea voastra sa devina doar o amintire indepartata.

Toate acestea pot fi semne ca relatia ta este in deriva.

„Gesturile care mentin scanteia vie nu sunt vacantele sau lenjeria de dantela”, spune Krawiec. „Adesea, sunt un milion de momente mici. Micile mesaje, atingerile blande sau dezvaluirea micilor simpatii si antipatii sau a temerilor, sperantelor si viselor ne pot mentine sentimentul de entuziasm unul fata de celalalt.”

3. Nu te considera o prioritate

Bineinteles, intotdeauna vor exista momente in care, de exemplu, copiii vor avea prioritate, dar numarul unu in orice relatie ar trebui sa fie unul pentru celalalt.

Daca partenerul tau este mai interesat sa fie cu prietenii si sa se complaca in alte hobby-uri, atunci nu ia relatia in serios.

Pentru a ajunge la radacina acestei probleme, Krawiec spune ca este important sa intelegi ce il determina sa se ocupe de alte activitati.

„De exemplu”, spune ea, „o persoana care a vazut ca unul dintre parinti a fost fortat sa se implice in activitatile celorlalti poate aprecia sa lase fiecare persoana sa aleaga si poate vedea acest lucru ca pe un semn de „sanatate” in relatia sa.

4. Nu se cearta niciodata

Nu te-ai fi asteptat la asta, nu? Adevarul este ca neintelegerile apar tot timpul intr-o relatie, iar daca partenerul tau prefera sa taca in loc sa vorbeasca despre o problema, este un semn de probleme.

Ar putea insemna ca nu are niciun interes ca problemele voastre sa fie rezolvate.

„Storming off, tratamentul tacut sau dezinteresul sunt toate exemple. Desi conversatiile pot fi conflictuale, sa te intorci catre partenerul tau in loc sa te indepartezi in momentele de stres este de fapt sanatos, spune terapeutul Carrie Krawiec.

4 lucruri pe care un barbat le face cand isi pierde interesul intr-o relatie

5. Se enerveaza usor

Daca partenerul tau incepe sa isi piarda interesul, orice lucru marunt, de la felul in care mesteci mancarea pana la sunetul respiratiei tale, ar putea sa il enerveze, declansand certuri si dezacorduri pe cele mai banale chestiuni.

„Data viitoare cand va certati din cauza unei treburi prostesti sau mai stiu eu ce, intreaba-ti partenerul ce il enerveaza cu adevarat. Este mai bine sa purtati o conversatie sincera in loc sa lasati resentimentele si supararile subiacente sa fiarba si sa se revarseze”, spune Celia Schweyer, expert in relatii.

5 motive pentru care poti distruge o relatie daca pastrezi secrete

Este important sa retinem ca aceste semne pot varia in intensitate si sa fie interpretate in contextul relatiei si a fiecarei persoane implicate. In situatii de acest gen, comunicarea deschisa si sincera este esentiala. Daca ai bifat cateva dintre aceste semne, deschide o discutie cu partenerul tau si gasiti solutii impreuna.

Foto: freepik.com