5 sfaturi recomandate de catre psihologi pentru a revitaliza relatiile longevive

1
De Cristina Tudor
23 dec. 2022

Daca la inceputul relatiei atractia este intensa si cei doi parteneri sunt indragostiti nebuneste, cu trecerea timpului aceasta intensitate emotionala scade, lasand loc altor valori importante care nu se pot cladi decat in timp si care construiesc pilonii de baza ai unei relatii de cuplu sanatoase.

Cu toate acestea, plictiseala pandeste neincetat din umbra si pune in pericol dinamica cuplului. Iata cinci sfaturi simple de la spihologi pentru a revitaliza si a reaprinde flacara pasiunii in relatiile lungi.

Comunicarea sanatoasa: solutia de drum lung

Comunica deschis si sincer cu partenerul. O buna comunicare este esentiala pentru orice relatie sanatoasa si este deosebit de importanta intr-o relatie pe termen lung. Fa-ti timp pentru a vorbi deschis cu partenerul tau despre sentimentele, preocuparile si nevoile tale si asculta in mod activ ceea ce are de spus. Evitati critica si judecata si incercati sa fiti intelegatori si sa sustineti reciproc.

Comunicarea eficienta trebuie practicata in permaneta, caci joaca rolul preventiei.

Practicati recunostinta si aprecierea

Sa arati recunostinta si apreciere fata de partenerul tau poate contribui in mare masura la revitalizarea relatiei tale. Fa-ti timp pentru a-ti exprima aprecierea pentru lucrurile pe care partenerul tau le face pentru tine si spune-i ca pretuiesti prezenta lor in viata ta. Acest lucru va poate ajuta sa creati un sentiment de conexiune si sa va intariti legatura. Pentru fiecare dintre noi este important sa se simta apreciat si acceptat intr-o relatie. Pare un gest simplu, dar e important pe termen lung.

Citeste continuarea pe kudika.ro

Foto: Getty Images