Barbatii care au aceasta trasatura de caracter sunt partenerii ideali in dormitor, conform specialistilor

1
De Alice Papuc
30 oct. 2023

Iata care este partenerul pe care ti-l doresti alaturi!

In mod obisnuit, in lumea datingului se spune ca femeile sunt cele emotionale si empatice, in timp ce barbatii sunt axati pe placerea lor fizica. Cu toate acestea, conform unui studiu din 2011, publicat in Journal of Adolescent Health, majoritatea barbatilor satisfacuti au prezentat, de asemenea, o mare empatie fata de partenerele lor. Acest lucru inseamna ca majoritatea barbatilor ar prefera sa puna nevoile partenerei mai presus de ale lor. Astfel, barbatii empatici pot fi cei mai buni parteneri in dormitor.

Cat de importanta este empatia in cuplu

Oamenii care pot comunica mai bine si pot intelege emotiile altei persoane au mai multe sanse de a avea o viata sexuala satisfacatoare, conform studiului. Potrivit celor spuse de Adena Galinsky de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, “felul in care oamenii se asculta si se inteleg unii pe altii influenteaza calitatea vietii sexuale.” Iar daca stai sa te gandesti putin la aceste lucruri, modul in care comunici cu partenerul chiar iti afecteaza viata intima. Fiecare femeie se simte mai deschisa si mai in siguranta atunci cand are alaturi un partener care o intelege si care comunica alaturi de ea.

Ce este un glimmer, opusul trigger-ului, si cum te ajuta sa fii mai fericita in fiecare zi

Un fapt care te poate surprinde

Cercetatorii au declarat pentru publicatia LiveScience ca barbatii tineri sunt mai predispusi decat femeile sa se bucure in mod constant de actele in care scopul principal este sa-si satisfaca partenera. Stii ce inseamna lucrul acesta? Cu cat barbatul tau este mai generos in dormitor, cu atat intimitatea (si viata voastra de cuplu) va fi mai buna.

In continuare, atributele personale precum stima de sine si autonomia joaca, de asemenea, un rol in placerea si sanatatea sexuala a individului, au sustinut cercetatorii. Autonomia a contribuit la frecventa intimitatii, in timp ce stima de sine mai mare a fost corelata cu bucuria de a oferi. In final, concluzia generala este aceea ca sensibilitatea barbatului este cea care conduce catre un “ciclu de feedback pozitiv” – adica sensibilitatea fata de tine este cea care il face sa actioneze, in timp ce reactia ta la generozitatea lui il motiveaza sa te satisfaca iar si iar.

Cu toate acestea, empatia nu este bazata doar pe sensibilitate. De exemplu, o persoana care se supara din orice poate fi perceputa drept sensibila. In schimb, empatia in cuplu presupune modul in care il asculti pe cel de langa tine si modul in care faci un efort constient pentru a avea grija de ceea ce are nevoie.

Foto: Freepik.com