Cele 3 etape ale iubirii si ce inseamna ele pentru relatia ta

1

Iubirea are diferite forme, in functie de punctul in care te afli in viata ta. Un specialist in relatii de cuplu a detaliat care este impactul felului in care iubim asupra relatiei in care ne aflam.

Brian Reeves este life coach specializat pe relatii. El a dezvoltat un proiect numit „The good men project” si a scris o carte: „Alege-o pe ea in fiecare zi (sau las-o)”. Acest expert considera ca „atunci cand vine vorba de iubire, deziluzia este esentiala, chiar daca si profund dureroasa. Este, de asemenea, inevitabila. Pentru ca exista un motiv esential pentru care relatiile noastre si… ei bine, intreaga noastra viata, de fapt, sunt atat de pline de lupte si suferinta.”

Cautam dragostea in toate locurile gresite.

Ne petrecem cea mai mare parte a vietii cautand dragostea in afara noastra, asteptand ca alti oameni, circumstante si experiente sa ne-o ofere. In cele din urma, ne dam seama – daca suntem norocosi – ca dragostea din surse exterioare este complet nesigura. Alte persoane ne dezamagesc in mod inevitabil, se schimba in moduri pe care nu ni le dorim sau pur si simplu pleaca.

Acest lucru l-a determinat pe Brian Reeves sa dezvolte cele trei etape ale iubirii. Stadiul in care traiesti afecteaza calitatea, profunzimea si magia experientelor tale in viata si in dragoste.

Iata care sunt cele 3 etape ale iubirii – si ce inseamna ele pentru relatia ta

De ce are nevoie fiecare zodie intr-o relatie de iubire

Etapa 1: „Am nevoie sa ma iubesti”

In stadiul 1, ai nevoie ca lumea exterioara sa te aprecieze, sa te valideze, sa te respecte si sa te iubeasca. Pentru a experimenta dragostea, ai nevoie ca lumea exterioara sa fie intr-un anumit fel. Parintii trebuie sa te aprobe. Trebuie sa castigi atat de multi bani precum vecinul tau. Prietena ta trebuie sa se comporte asa cum iti place tie. Iubitul meu trebuie sa se poarte cu mine intr-un anumit fel.

Dragostea se va evapora in momentul in care lumea nu mai indeplineste conditiile tale!

Expertul spune ca etapa 1 nu este de incredere. Este complet efemera si, prin urmare, nu este satisfacatoare in mod constant. De aceea, daca tu te afli in acest stadiu al vietii tale, e posibil ca relatia ta sa aiba temelii instabile. Sa fie bazata pe asteptari nerealiste care, atunci cand confrunta realitatea, sa iti provoace suferinta.

Etapa 2: „Ma voi iubi pe mine insami”

Nu ai nevoie ca altcineva sa te iubeasca. Iti vei oferi iubire tie insati. Vei iesi cu tine la intalniri si in vacante. Te vei rasfata cu mancare si haine bune si cu excursii la spa.

De fapt, vei face ceva minunat pentru tine in fiecare zi. Vei medita si vei face yoga, poate iti vei schimba cariera. Vei fi blanda cu tine si iti vei spune afirmatii in oglinda despre cat de minunata, frumoasa, stralucitoare si delicioasa esti! Iti spui „TE IUBESC” adesea.

50 de moduri in care poti spune cuiva „te iubesc”. Un exercitiu de afectiune pe care sa il incepi chiar acum

Iti descoperi si iti dezvolti atat calitatile masculine, cat si pe cele feminine, astfel incat sa fii un individ intreg, complet.

Faptul ca nu ai nevoie de un partener te face sa te simti foarte puternica si sigura.

Acest stadiu s-ar putea sa fie favorabil pentru a dezvolta o noua relatie de iubire, insa exista si aici anumite capcane. E posibil sa oferi iubire celorlalti doar atunci cand este potrivit si te simti bine, pentru ca stii ca si ei sunt responsabili pentru propria lor iubire de sine. S-ar putea sa nu accepti pe deplin iubirea unei alte persoane, deoarece stii ca este instabila fata de iubirea de propria persoana.

Stadiul 3: „Eu sunt iubirea, in sine”

In acest stadiu al dezvoltarii tale, conform expertului Brian Reeves, descoperi un izvor nesfarsit de iubire care provine din adancul propriei tale inimi. Poti radia iubire in lume, pentru ca acum stii ca nu ai putea niciodata sa ramai fara ea!

Fara efort, iti oferi iubire tie si partenerului tau si intregii lumi. Inca lucrezi pentru o lume mai buna, dar nu dezvolti anxietate. Ai invatat, in sfarsit, sa iubesti tot ceea ce iti ofera aceasta viata.

Te vei indeparta instinctiv de oamenii care vor sa te raneasca, pentru ca te iubesti profund pe tine insati. Esti libera sa-ti traiesti eul autentic in fiecare zi si nu ai nevoie de alta validare din afara ta.

De ce muncesti pana la epuizare? 4 motive pentru care simti ca nu esti de ajuns oricate ai realiza

In relatia ta de cuplu, lasi iubirea sa-ti arate calea. Ai un partener pe care il apreciezi si vrei mereu sa-i faci viata mai bogata. Este ca un dans, pe care il savurati impreuna stiind ca sunteti amandoi liberi sa puneti capat acestui dans ori de cate ori simtiti ca nu va mai aduce fericire.

Aceasta este una dintre acele etape ale iubirii care aduc in relatia ta crestere si maturizare. Este o iubire de sine atat de puternica incat se revarsa si pe cei din jur. Ajungand aici, te poti bucura de sinele tau adevarat.

Foto: freepik.com