4 comportamente daunatoare pe care le ai atunci cand te certi cu partenerul tau. Ce poti face in acest sens

1
De Alice Papuc
16 aug. 2023

In timpul unei discutii in cuplu, alegerea cuvintelor si a comportamentului are un impact semnificativ asupra rezultatului.

Este timpul sa recunoastem: cearta in cuplu nu este deloc placuta. Oricat de mult incerci sa te mentii pe pozitii si sa fii puternica, adevarul este ca nu te simti deloc bine atunci cand te certi cu cel pe care il iubesti. De multe ori, este posibil sa fii acaparata de emotii si sa adopti, involuntar, anumite comportamente daunatoare. Acestea nu fac decat sa agraveze lucrurile dintre voi.

Vedete care au avut o nunta secreta. Si-au surprins fanii alegand intimitatea

Descopera 4 comportamente daunatoare de care trebuie sa te feresti in momentele tensionate!

 

Ignori problema

Oricat de tentant ar fi sa ignori complet problema si sa fugi de rezolvarea acesteia, este cazul sa te implici si sa discuti cu partenerul tau. Nu incerca sa fugi sau, mai rau, sa iti faci o iesire dramatica trantind usa. Desigur, este in regula sa ceri o pauza atunci cand simti ca nu te poti concentra sau ca esti mult prea nervoasa, insa comunica-i partenerului tau acest lucru. Spune-i ca iti doresti doar sa te calmezi, nu sa fugi. Iar atunci cand reusesti sa fii bine, reia o discutie calma cu cel de langa tine. Asculta cu atentie punctul de vedere al partenerului tau si gaseste o solutie alaturi de acesta, astfel incat amandoi sa fiti fericiti.

Ridici tonul

Ridicarea tonului sau strigatul nu aduc solutii productive intr-o discutie. In schimb, pot intensifica furia si pot face ca partenerul tau sa se retraga sau sa devina defensiv. Incearca sa ramai calma si sa iti mentii vocea la un nivel normal, pentru a facilita o comunicare calma. Tu si partenerul tau trebuie sa aveti un “spatiu sigur” in care sa va intelegeti si sa rezolvati problemele, nu sa incercati sa va impuneti unul in fata celuilalt.

6 obiceiuri mici care te obosesc psihic. Ce poti face in privinta lor

Atacuri personale

In timpul unei discutii, evita sa iti ataci partenerul sau sa te folosesti de ironii. Folosirea de cuvinte dure sau insulte poate provoca rani adanci si poate amplifica tensiunea dintre voi doi. In schimb, concentreaza-te pe subiectul discutiei si exprima-ti gandurile si sentimentele intr-un mod respectuos si calm. Aminteste-ti ca sunteti voi doi impotriva problemei, nu unul impotriva celuilalt. Asa ca nu incerca sa arunci vina pe el pentru tot ceea ce se intampla si asuma-ti partea ta.

Comparatii distructive

Compararea partenerului cu altii sau cu situatii trecute poate provoca resentimente si poate deteriora relatia dintre voi doi. Evita sa aduci in discutie esecuri sau neintelegeri anterioare, si ai grija sa iti concentrezi atentia pe prezent si pe modul in care puteti colabora pentru a gasi solutii.

Foto: freepik.com