Daca ai inceput sa te simti singura in relatie, trebuie sa faci imediat aceste lucruri

1
De Alice Papuc
29 aug. 2023

In fiecare relatie exista riscul ca pasiunea si entuziasmul initial sa se estompeze in timp, lasand loc monotoniilor si sentimentului de singuratate.

Fraza “singur in doi” iti suna cunoscuta? Pur si simplu, relatia de cuplu nu mai este asa cum obisnuia sa fie? Simti monotonie, simti ca nu petreceti suficient timp impreuna si nu va mai faceti amintiri? Iata ce trebuie sa faci neaparat, in cazul in care te simti singura in relatie. Pentru ca da, acest fenomen este comun intr-o relatie de lunga durata.

De ce muncesti pana la epuizare? 4 motive pentru care simti ca nu esti de ajuns oricate ai realiza

Fii clara atunci cand comunici ceea ce vrei

Uneori, oamenii isi asuma anumite roluri la inceputul unei relatii si totul pare sa fie “de-a gata”. Simti ca partenerul tau stie ca esti acolo, orice s-ar intampla. Nu te mai simti la fel de apreciata si la fel de iubita. Rutina si monotonia incep sa se instaleze din ce in ce mai mult. Acestea fiind spuse, este un lucru comun ca oamenii sa inceteze sa se mai gandeasca la ceea ce isi doresc cu adevarat intr-o relatie. Devin prea ocupati cu alte aspecte ale vietii, precum familia sau cariera.

Cu toate acestea, este responsabilitatea ta sa ai grija sa fii fericita. Comunica-i partenerului tau in mod deschis si sincer cea ce iti doresti. Fii clara si nu astepta ca acesta sa ghiceasca ce ai tu nevoie sau ca lucrurile sa se rezolve de la sine, in mod miraculos. O relatie de cuplu sanatoasa presupune comunicare si implicare, de ambele parti.

Nu arunca vina pe partenerul tau

Odata ce ti-ai facut curaj sa discuti cu partenerul tau, este cazul sa fii atenta la modul in care o faci. Nu arunca vina pe el pentru tot ceea ce se intampla. Spune-i ceea ce simti, insa ai grija sa nu il faci sa se simta un om rau si care nu are deloc grija de tine. Asculta, la randul tau, ceea ce spune cel de langa tine si fii empatica. Nu incerca sa gasesti vinovati, ci aminteste-ti ca sunteti voi doi impotriva problemei.

Implica-te cu pasiune in relatia voastra

(Re)Implica-te in relatia dintre voi doi. Incearca lucruri noi, planifica mici surprize sau chiar escapade romantice. Intreaba-ti partenerul daca este dispus, la randul lui, sa se angajeze alaturi de tine sa reaprinde-ti flacara in relatia dintre voi doi. Este vital ca amandoi sa va doriti acest lucru si sa fiti dispusi sa luptati unul pentru celalalt. Puteti aduce entuziasm in relatia dintre voi doi si sa simtiti cu adevarat ca ati salvat ceea ce ati construit impreuna. Iar in cazul in care aveti nevoie de ajutor, puteti apela oricand la terapie de cuplu. Totul este sa fiti dispusi sa luptati impreuna, astfel incat sa nu te mai simti singura in relatie.

Foto: freepik.com