6 indicii ca tu si partenerul tau aveti nevoie de terapie de cuplu

1
De Alice Papuc
26 mai 2023

Fiecare relatie are atat momente de fericire, cat si clipe mai grele. Cu toate acestea, exista momente in care te poti simti cu adevarat nefericita in relatia ta.

Poate parea un subiect tabu, insa stii cat de multe cupluri au apelat, macar o data in viata, la terapie de cuplu? Nu te teme sa faci ceea ce simti ca este bine pentru tine si pentru relatia ta de cuplu. Desi intreg procesul poate parea intimidant, terapia de cuplu iti poate salva relatia!

6 motive pentru care un barbat ajunge sa nu te mai iubeasca

Iti este teama sa discuti cu partenerul tau

O relatie de cuplu sanatoasa presupune comunicare transparenta: de la lucrurile care iti plac, obiective si visuri si pana la faptele mai putin comode. Daca eziti sa faci acest lucru si iti este teama sa discuti cu partenerul tau, daca nu stii cum va reactiona sau pur si simplu simti un blocaj, terapia de cuplu va poate fi benefica. Amandoi veti invata instrumentele necesare pentru a comunica deschis si pentru a capata mai multa incredere.

Lipsa increderii

Acesta este unul dintre cele mai importante motive pentru care oamenii apeleaza la sedinte de terapie de cuplu. Fie ca unul dintre voi a avut mereu dificultati in a avea incredere in celalalt, fie ca increderea acestuia a fost tradata, terapia de cuplu asigura un loc in care amandoi va veti permite sa fiti vulnerabili. Contrar celor asteptate, tradarea increderii nu presupune doar inselat. Poate fi vorba despre o chestiune financiara, planuri de viitor in care unul din voi nu a fost inclus, secrete sau minciuni.

Va certati in mod constant

Fie ca este vorba despre o problema serioasa, fie ca va aprindeti de la lucruri mici, conflictele sunt mereu parte din viata voastra. Mai mult decat atat, acestea tind sa escaladeze. Daca aceste lucruri iti par cunoscute, relatia voastra are nevoie de consiliere. Un terapeut de cuplu va ajuta sa identificati de unde pornesc aceste probleme aparent “banale”.

Iti privesti partenerul ca pe un dusman

Nu mai simti ca partenerul tau este omul pe care il iubesti. Iti doresti in mod constant ca acesta sa se schimbe si nu iti mai face placere sa petreci timp cu el. Mai mult decat atat, il privesti ca pe un dusman.

Este firesc sa iti doresti ca partenerul tau sa faca mici imbunatatiri: sa devina putin mai organizat sau mai atent. Cu toate acestea, daca iti doresti ca el sa se schimbe complet si nu il mai apreciezi ca persoana, este cazul sa luati masuri.

Lipsa intimitatii

Daca intimitatea lipseste cu desavarsire, relatia voastra ar putea avea de suferit. Mai ales atunci cand acest lucru se intampla pe termen lung. O relatie sanatoasa presupune mai mult decat „colegialitate”.

De ce muncesti pana la epuizare? 4 motive pentru care simti ca nu esti de ajuns oricate ai realiza

Simti ca nu va puteti intelege

Cearta nu este singura care trebuie sa va alarmeze. Daca simti in mod constant ca voi comunicati foarte diferit si ca nu va intelegeti, terapia de cuplu v-ar putea fi benefica. Aceasta va ajuta sa invatati modul in care comunica fiecare si cum puteti face astfel incat sentimentele celuilalt sa fie validate.

Foto: depositphotos.com