Cum sa fii fericita intr-o relatie daca esti o femeie hipersensibila

1

Esti o femeie hipersensibila? Inseamna ca te vei regasi in acest articol! Am pregatit cateva trucuri care sa te ajute sa gestionezi mai bine conflictele care pot sa apara intre tine si partenerul tau!

O femeie hipersensibila va avea adesea dificultati in a gestiona o relatie. Mai ales daca (asa cum se intampla adesea) barbatul de care se simte atrasa nu are acest tip de sensibilitate. Aceasta dinamica apare frecvent. Si, pana cand ajungi la un mod de functionare, apar certuri, uneori din cauza nemultumirii femeii, iar alteori din cauza lui.

Iata 10 sfaturi de relatii pentru o femeie hipersensibila

1. Intelege ce inseamna

Cand cele mai mici lucruri te afecteaza mai mult decat pe altii, iar sentimentele tale sunt mai puternice, probabil esti un om hipersensibil. Te poti documenta despre cum se manifesta si cum poti sa intri in contact cu emotiile tale. Mediteaza si tine un jurnal al emotiilor, pentru a vedea ce te afecteaza mai mult.

Jurnalul Emotiilor, 97 lei, shop.andreearaicu.ro

Am lansat Agenda Fericirii 2023: Esti pregatita sa-ti iei fericirea in propriile maini?

2. Accepta-ti sensibilitatea

Daca te judeci pentru ca esti o femeie hipersensibila, inceteaza sa o mai faci! Accepta felul tau de a fi si bucura-te ca traiesti cu intensitate emotiile. In acelasi timp, e foarte posibil ca partenerul tau de viata sa nu fie sensibil, ci mai degraba pragmatic. Accepta-i si lui felul de a fi si bucura-te ca va puteti completa reciproc. Pentru ca atunci cand esti coplesita de tot felul de situatii din viata, el poate prelua controlul, fara probleme, deoarece aproape nimic nu-i face ritmul cardiac sa se abata de la normal.

3. Empatie

In timp ce te astepti ca partenerul tau sa fie intelegator cu emotiile si sentimentele tale, incearca sa practici si tu empatia. Pune-te in locul lui si imagineaza-ti cum ar fi daca ai gandi mai degraba rational decat din suflet. Poate vei intelege mai bine de ce pentru el starile tale sunt straine.

4. Cearta-te cu el

Nu cauta motive de cearta in mod intentionat, dar daca nu esti pe aceeasi lungime de unda cu sotul sau iubitul, accepta sa sara si scantei. Nu incercati sa va schimbati mecanismele interioare.

5. Faceti mai mult sex

De multe ori, sexul functioneaza ca un catalizator de emotii. Te poti elibera de tot ce ai adunat in tine, intr-un mod placut, prin care tu si partenerul va puteti reconecta.

Trei secrete ale cuplurilor care au o viata sexuala implinita

6. Fa curat in casa

La fel ca si sexul sau sportul, curatenia prin casa poate fi un mod excelent de a te detasa. Desigur, daca iti face placere sa te ocupi de smotru si de ordine. In caz contrar, incearca o alta activitate, cum ar fi dansul, de exemplu.

7. Petrece timp singura

In loc sa fugi de starile tale, mai bine accepta-le si acorda-ti timp singura, pentru a te reconecta cu emotiile care te incearca. Ai nevoie de timpul tau de singuratate, altfel vei exploda, lucru care va dauna relatiei. Daca partenerul nu poate intelege acest lucru, explica-i ca este spre binele relatiei.

7 lucruri pe care o femeie puternica stie ca le merita intr-o relatie de cuplu

8. Intelegeti-va unul pe celalalt

Un barbat pragmatic si rational si o femeie hipersensibila nu pot functiona altfel decat prin intelegere, rabdare si acceptare! Si, cel mai important: incearca sa accepti si punctul lui de vedere, transmitandu-i intelegerea ta de cate ori este posibil.

Foto: Freepik.com