Adevaratele motive pentru care oamenii flirteaza, conform specialistilor

1
De Alice Papuc
27 feb. 2023

Flirtul se afla in natura umana. Exista oameni care par sa aiba un talent innascut in acest domeniu: merg sa isi cumpere o cafea si incep sa flirteze cu persoana din spatele lor. Totul se desfasoara atat de natural iar procesul pare cu adevarat magic. Dar ce face acest flirt sa fie atat de interesant si de ce este ridicat la rang de arta?

Flirtul reprezinta un mod inocent si distractiv de a interactiona cu o alta persoana. Acesta asigura o stare de bine, in corp fiind eliberati acei hormoni ai fericirii: dopamina, serotonina si chiar si putina adrenalina. David Dryden Henningsen, profesor la Universitatea Northern Illinois, identifica 6 motive pentru care oamenii flirteaza.

Iata care sunt acestea!

Dorinta de a incepe o relatie

Potrivit profesorului David Dryden Henningsen, principalul motiv pentru care oamenii flirteaza este acela de a incepe o relatie romantica alaturi de o anumita persoana. Flirtul ajuta oamenii sa treaca la nivelul urmator: o conversatie jucausa, interesanta si care te poate face sa simti fluturi in stomac.

Lucruri pe care le fac pentru a ramane in energia mea feminina

Atractie fizica

Atractia fizica are si ea un rol extrem de important in ceea ce priveste arta flirtului. Atunci cand oamenii sunt atrasi de o persoana, isi doresc sa o cunoasca printr-un flirt inocent. In functie de raspunsul pe care il primesc, se adapteaza si vad care sunt urmatorii pasi.

Imagineza-ti urmatorul scenariu; vezi o persoana care te atrage fizic. Ai parte de contact vizual si ii zambesti subtil. Daca iti intoarce zambetul, este mult mai usor pentru tine sa o abordezi.

Distractie

Flirtul ii scoate pe oameni din rutina de zi cu zi. Pentru unii oameni, flirtul este asemenea unui sport: isi doresc sa se perfectioneze. Flirteaza constant si au mereu lucruri noi pe care sa le povesteasca atunci cand ies cu prietenii.

Pentru a cunoaste pe cineva

Flirtul ii ajuta pe oameni sa cunoasca persoane noi. Cu ajutorul flirtului, oamenii zambesc si chiar se distreaza pe cinste. O gluma subtila, un zambet fermecator, un mesaj text – toate aceste elemente ii ajuta pe oameni sa cunoasca persoane noi si sa dezvolte relatii.

Incredere in sine

In acelasi sens de cunoastere, flirtul ii ajuta pe oameni sa se cunoasca mai bine chiar si pe ei. Atunci cand flirteaza, capata incredere in sine si vad cum pot reactiona in anumite situatii. Decopera lucruri noi si isi dau seama ce anume le place si ce isi doresc intr-o relatie.

Este timpul sa recunosti: nu-i asa ca te simti bine atunci cand primesti un compliment, cand o persoana iti acorda toata atentia ei si cand vrea sa petreaca timp alaturi de tine?

Un scop precis

Oamenii pot recurge la flirt chiar si cu un scop precis. Atunci cand isi doresc sa obtina ceva de la o anumita persoana, pot recurge la seductie.

5 moduri prin care sa nu mai atragi manipulatori in viata ta

In continuare, cercetatorii arata ca femeile flirteaza, in general, fie cu scopul de a se distra, fie cu scopul de a se implica intr-o relatie romantica. Pe de alta parte, barbatii flirteaza, majoritar, pentru ca sunt atrasi fizic de o persoana.

Acestea fiind spuse, flirtul poate fi o activitate relaxanta si amuzanta, dar poate capata si conotatii negative si manipulative. Incearca sa cunosti persoana de langa tine si sa ii descoperi adevaratele intentii.

Foto: depositphotos.com