3 aspecte pentru care oamenii te judeca atunci cand te cunosc pentru prima data

1
De Alice Papuc
3 oct. 2022

Oricat te feresti sa admiti, prima impresie conteaza, mai ales la o intalnire. Iata 3 aspecte pe care oamenii le judeca.

Oricat te vei feri sa admiti acest lucru, prima impresie conteaza, mai ales in contextul unei intalniri romantice. Daca prima impresie nu este una favorabila, aceasta va fi greu de schimbat.

In documentarul „Swiped” realizat de ABC News, expertii in intalniri discuta cu tineri singuri despre cat de dificil este contextul actual de intalniri, in ciuda accesului la tehnologia moderna. Cu aplicatii de intalniri precum Tinder, Bumble sau Hinge, ai crede ca este mai usor ca niciodata sa intalnesti persoana potrivita. Helen Fisher, scriitoare si antropolog, este de parere ca „Lumea intalnirilor s-a schimbat mai mult în ultimii 10 ani decat in ​​ultimii 10.000 de ani.” Oamenii se casatoresc pentru ei, nu pentru cei din jurul lor, sunt mai atenti la propriile nevoi si au mai multe optiuni.

Cu toate aceste schimbari, unele lucruri raman constante. Ca de exemplu, faptul ca oamenii te judeca pornind de la prima impresie. Helen impartaseste 3 aspecte pentru care oamenii te judeca din momentul in care te cunosc, la care sa fii atenta:

Ce ii indeparteaza pe barbati de tine, chiar daca arati bine

Dantura

Dantura ta spune multe despre viata ta si despre starea de sanatate, cat si aspecte psihologice, trasaturi de personalitate sau obiceiuri. De exemplu, dantura ta reflecta de la varsta si sexul tau, pana la obiceiuri precum fumat, consum de cafea,  bauturi acidulate sau dulciuri. Aceasta poate indica si lucruri precum nivelul de stres sau starile de anxietate pe care le traiesti in anumite momente din viata.

Bineinteles, o dantura ingrijita denota o persoana ingrijita, atenta la igiena, la detalii, o persoana care se ocupa de starea ei de sanatate si care isi cunoaste prioritatile. Astfel, nu uita sa iti programezi vizitele anuale la medicul stomatolog, sa te speli pe dinti de cel putin 2 ori pe zi, sa folosesti apa de gura si ata dentara.

Dating fara Tinder in 2022: Cum iti gasesti partenerul potrivit cand nu vrei sa apelezi la aplicatii

Gramatica

Corect sau nu, oamenii iti vor judeca inteligenta pe baza gramaticii tale si a felului in care scrii. Acest fapt este cu atat mai important in zilele noastre, intr-o lume tot mai agitata si mai grabita, unde mesajele text si e-mailurile sunt la putere. „Multi oameni socotesc greselile de gramatica drept un semnal de alarma” atunci cand vizualizeaza un profil pe Tinder, spune Fisher. Astfel, gramatica ta le poate starni interesul in a te aborda, sau dimpotriva, ii poate convinge ca nu esti persoana pe care o cauta.

 

Increderea in sine

„Increderea in sine spune multe despre stabilitatea ta emotionala”, explica Fisher. Modul in care te simti cu propria persoana isi pune amprenta asupra modului in care relationezi cu cei din jurul tau. O persoana care are incredere in sine este o persoana mult mai deschisa, mai pozitiva, care accepta provocari si atrage lucruri bune in viata ei. Ea va oferi energie pozitiva celor din jur si se va putea concentra pe crearea si dezvoltarea unei relatii.

6 aspecte cruciale despre relatii pe care le-am invatat de la psihologul meu

Atunci cand nu te simti bine cu propria persoana, nu esti pregatita cu adevarat sa incepi o relatie. Acela este momentul in care trebuie sa iti acorzi timp, sa te cunosti pe tine si sa ajungi sa te iubesti, ca apoi sa ii poti iubi pe cei din jurul tau.

Foto: depositphotos.com