Silueta feminina de care sunt atrasi cei mai multi barbati si ce este raportul talie-sold

1
De Cristiana Astefanoaiei
24 mart. 2023

Cand vine vorba despre preferinte, suntem cu totii diferiti. Insa exista cateva lucruri de care sunt atrasi majoritatea oamenilor. Printre ele este si un anumit corp feminin, iar cercetatorii ne explica de ce.

Intrigata de cercetarile anterioare care au aratat ca oamenii isi amintesc mai bine fetele atragatoare decat pe cele mai putin atragatoare, o echipa de cercetatori de la Universitatea din Carolina de Sud, Beaufort, Universitatea din Michigan si Universitatea de Stat din Kansas au efectuat un studiu propriu „pentru a examina daca raportul talie/solduri feminine influenteaza numarul de detalii pe care barbatii si le amintesc si le recunosc despre o femeie”.

Rezultatele lor dovedesc ca prefera ca o femeie sa aiba forme, dar sa existe o armonie intre talie si solduri.

Cele mai erogene zone de pe corpul unui barbat. A treia s-ar putea sa-l innebuneasca de placere

Trupul feminin de care sunt atrasi cei mai multi barbati

Cercetatorii au descoperit ca atunci cand o femeie are un raport talie/sold (adica dupa ce s-a impartit circumferinta taliei la circumferinta soldurilor) de 0,60, 0,70 sau 0,80, este mai probabil ca barbatii sa isi aminteasca detalii despre ea (gen culoarea ochilor, nume si ocupatie) decat daca raportul este de 0,50 sau 0,90.

Explicatia este simpla si foarte logica! Motivul pentru acest lucru este ca exista ceva la o silueta de clepsidra care declanseaza creierul unui barbat sa te vada ca pe o potentiala partenera din punct de vedere biologic.

Practic, daca ai un corp in forma de clepsidra fara cusur, cu un raport ideal intre talie si solduri de 0,70, un barbat este literalmente programat sa te tina minte in speranta ca intr-o zi vei naste copiii lui, care cu siguranta vor fi foarte sanatosi.

Cea mai eficienta dieta pentru tine, in functie de tipul tau de silueta

„Aceste date ilustreaza memoria adaptiva prin care cei care percep isi amintesc mai bine informatiile cu o valoare adaptiva mai mare pentru ei, deoarece aceste informatii ii pot conduce la luarea unor decizii mai bune legate de conditia fizica a persoanelor cu care se vor imperechea”, explica cercetatorii in stiinte sociale.

Kate Moss, Kelly Brook si Marilyn Monroe au acest raport talie-sold de 0,7.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelly Brook (@iamkb)

Cum se masoara raportul talie-sold

Raportul dintre talie si solduri nu are nimic de-a face cu greutatea ta. Poti fi un 0,70 la orice marime.

In timp ce stai in picioare, cu stomacul relaxat, cauta cea mai ingusta parte a taliei si masoar-o in centimetri.

Apoi masoara in jurul celei mai late parti a soldurilor, tot in centimetri.

Imparte masura taliei la masura soldurilor.

Numarul rezultat este raportul dintre talie si solduri.

Limbajul trupului: ce spune despre tine pozitia in care dormi?

Evident, acestea sunt doar cativa indicatori observati in mici studii si nu le putem generaliza. Oricare ar fi raportul tau dintre talie si solduri, esti deja perfecta si nu e cazul sa te gandesti prea mult la asta.

Exista un puzzle extrem de mare al atractiei, care determina ceea ce leaga barbatii si femeile. Alti factori, cum ar fi interesele comune sau alte circumstante sunt, de asemenea, extrem de importante. Desi aspectul fizic e un factor de atractie, nu este totul.

Foto: Instagram/@alyssalynch