Batoane Snickers facute in casa: o reteta fara coacere si fara gluten

batoane Snickers
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
26 nov. 2018

Acesta este un desert pe care il vei adora! Batoanele care seamana incredibil de bine cu un Snickers, insa sunt fara zahar rafinat si intr-o varianta sanatoasa, fara gluten.

Acest snickers vegan este alegerea perfecta atunci cand iti este pofta de ciocolata dar si de caramel si frisca. Si totusi, nu contine produse lactate, nu are gluten si nu necesita coacere. O reteta simpla pentru un desert uimitor!

Ingrediente pentru batoane Snickers (fara gluten, fara coacere):

Pentru stratul de crema:

-120 gr. smantana de cocos;

-100 gr. nuci caju, inmuiate in apa;

-50 gr. faina de migdale;

– 40 gr. sirop de artar;

– ó lingurita de extract de vanilie;

Pentru stratul de caramel:

– 120 gr sirop de artar;

-120 ml lapte de cocos;

-60 gr. de zahar brun sau zahar de cocos;

-60 gr. unt de seminte de floarea soarelui;

-1/8 lingurita de sare;

-40 gr. de alune (optional).

Pentru stratul de ciocolata:

-80 gr. unt de cacao topit;

-20 gr. ulei de cocos topit;

-60 gr. sirop de artar;

-40 gr. cacao.

Mod de preparare:

Nucile caju se inmoaie in apa calduta timp de cel putin 1 ora.

Baza se obtine amestecand cu mixerul 65 grame de seminte de in, 30 grame de cacao si 30 grame de faina de migdale, apoi se adauga 130 grame de curmale si 1 lingurita de extract de vanilie si se amesteca pana se obtine un aluat relativ omogen, care poate fi intins intr-o forma de copt.

Pentru stratul de crema se mixeaza toate ingredientele cu robotul de bucatarie, la viteza mare, pana se obtine un amestec cremos. Se intinde uniform peste baza prajiturii si se da la frigider cel putin ora, pana se intareste.

Pentru stratul de caramel, se pun toate ingredientele intr-o oala, mai putin alunele, si se aduc la punctul de fierbere. Se toarna peste stratul de crema, se adauga alunele deasupra si se pune din nou la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Pentru stratul de ciocolata se topesc impreuna untul de cacao si uleiul de cocos, apoi se adauga celelalte ingredient si se amesteca pana se obtine un amestec omogen. Se toarna ciocolata peste stratul de caramel si se pune din nou la frigider timp de 15 minute.

Foto: Instagram – Ela | Vegan Food Blogger