Batoane de ciocolata alba cu fistic si caise

batoane cu ciocolata alba
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
2 dec. 2018

Atunci cand ai nevoie de o gustare energizanta sau de un desert delicios, aceste batoane de ciocolata alba cu fistic si caise iti vor potoli foamea si pofta de ceva dulce.

Nu contin lapte, oua si nici faina, fiind potrivite si pentru vegani sau vegetarieni.

Ingrediente pentru batoane de ciocolata alba cu fistic si caise:

-ulei de masline, pentru uns forma de copt;

– 75 gr de fistic, curatat de coaja;

-100 gr de amestec de seminte;

-250 gr fulgi de ovaz;

-8 curmale;

-100 gr de caise uscate;

-50 gr de ciocolata alba de calitate;

-100 ml sirop de artar;

-4 linguri de unt de migdale fin.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se ia o tava de copt si se unge cu ulei.

Se toaca fisticul si se imprastie uniform pe o foaie de copt, impreuna cu amestecul de seminte si fulgii de ovaz si se coc timp de 20 de minute, amestecand ocazional, pana cand incep sa se rumeneasca.

Se scot samburii de la curmale si se toaca marunt, impreuna cu caisele si ciocolata alba. Se ia o oala mica in care se pun la foc moderat siropul de artar, untul de migdale si curmalele. Se tin pe foc timp de 10 minute, pana se obtine un amestec lipicios.

Se ia un castron mare in care se pun fulgii de ovaz, semintele si fisticul, impreuna cu caisele si se adauga amestecul de sirop de artar si unt de migdale.

Se amesteca usor, pana cand siropul ajunge in intreaga compozitie, apoi se adauga ciocolata alba si se amesteca din nou, pentru incorporare.

Amestecul obtinut se pune din nou in tava de copt si se niveleaza intr-un strat uniform, cu ajutorul unei linguri. Se coace timp de 15-20 de minute sau pana cand incepe sa devina auriu si apoi se portioneaza.

Foto: Shutterstock.com