Chiftelute de curcan in stil asiatic – cu un sos delicios dulce-acrisor

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
1 apr. 2019

Nu sunt chiftelutele cu care esti obisnuita! Aceste chiftelute de curcan sunt mult mai gustoase datorita combinatiei inedite de arome.

Au un ingredient secret, adesea folosit in bucataria asiatica si care confera un plus de savoare carnii de curcan.

Pot sa constituie un aperitiv de senzatie si inedit sau un pranz complet atunci cand le combini cu orez basmati pufos. De asemenea, aceste chiftelute de curcan in stil asiatic se pot prepara in avans, astfel incat sa le ai la indemana in frigider pentru un pranz la munca.

Cum sa faci cele mai bune chiftelute vegane

Ghimbirul si pasta de ardei iute vor transforma complet gustul acestor chiftelute si le confera o savoare aparte.

Ingrediente pentru chiftelute de curcan in stil asiatic:

Pentru sosul dulce-acrisor-picant

1 lingura de pasta de ardei iute Gochujang

1 lingura cu sos de soia cu continut redus de sare

1 lingurita cu otet din orez

1 lingura cu zahar brun

1 lingurita cu ulei de susan prajit

1 catel de usturoi zdrobit

1 lingurita cu ghimbir proaspat razuit

Pentru chiftelute:

1 kilogram de carne de curcan

2 catei de usturoi zdrobiti

1 lingurita cu ghimbir proaspat razuit

2 linguri cu sos de soia cu continut redus de sare

1/4 ceasca cu pesmet

1 ou mare

2 fire de ceapa verde tocate marunt

2 linguri cu seminte de susan prajite (pentru ornat)

Ceapa verde (pentru ornat)

Chiftelute Germanotta si spaghete cu sos de rosii – reteta preferata a celebrei Lady Gaga

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius si tapeteaza o tava cu foaie de copt. Ca sa prepari sosul dulce-acrisor-picant trebuie sa amesteci toate ingredientele intr-un bol mic.

Ca sa prepari chiftelutele trebuie sa framanti bine carnea si sa adaugi toate ingredientele, amestecand bine compozitia ca sa se omogenizeze.

Formeaza chiftelutele rotunde si asaza-le in tava. Se introduce tava la cuptorul incins timp de 20 de minute.

La final se ung chiftelutele cu sosul dulce-acrisor si se mai introduc la cuptor 2-3 minute. Se transfera pe un platou si se orneaza cu seminte de susan si ceapa verde.

Chiftelute de linte cu cimbru si rozmarin – cum sa le prepari la cuptor

Foto: Shutterstock.com