Clatite americane cu cartof dulce si cardamom – un deliciu pufos

1
De Ioana Marosan
19 mart. 2019

Delicioase, pufoase si sanatoase, aceste pancakes cu cartof dulce, aromatizate cu mirodenii specifice bucatariei asiatice, sunt mijlocul pefect ca sa folosesti resturile de cartof dulce pentru a obtine un desert delicios.

Merg de minune impreuna cu putin unt sau unt de arahide, un strop de sirop de artar de cea mai bune calitate si cateva nuci pecan sau orice alte nuci iti plac cel mai mult. Pancakes picante cu cartof dulce pot sa fie micul dejun perfect care sa te incalzeasca inainte de a iesi din casa dimineata sau le poti servi la micul dejun in weekend, alaturi de o cana de cafea si de muzica preferata.

Clatite cu iaurt, cirese si sirop de afine

Ingrediente pentru pancakes picante cu cartof dulce:

-128 gr faina alba integrala sau faina integrala pentru patiserie;

-2 lingurite de praf de copt;

-1/4 lingurita de sare;

-1 lingurita de scortisoara;

-1/4 lingurita de cardamom;

-1/4 lingurita de ghimbir;

-2-3 cuisoare;

-250 ml lapte de migdale neindulcit;

-1 ou;

-1 lingura de ulei de masline;

-1 lingura de sirop de artar pur;

-2 lingurite de extract de vanilie;

-2 cartofi dulci medii, fierti si pasati.

Clatite pufoase din ovaz cu banane si nuci

Mod de preparare:

Intr-un castron mare se amesteca impreuna faina, praful de copt, sarea si mirodeniile. Intr-un alt castron se amesteca laptele de migdale, oul, uleiul de masline, siropul de artar si piureul de cartof dulce. Se adauga ingredientele lichide peste cele solide si se amesteca pana cand se obtine un amestec omogen. Aluatul va fi gros, dar daca ti se pare prea gros il mai poti subtia adaugand 1-2 linguri de lapte.

Se ia o tigaie neaderenta si se unge usor cu ulei, apoi se pune la foc mediu. Dupa 1-2 minute se pune cate un polonic de aluat din loc in loc si se lasa sa se gateasca timp de 2 minute sau pana cand incep sa apara bule de aer la suprafata aluatului.

Cea mai buna reteta de clatite vegane si fara gluten

Se intorc pe partea cealalta si se gatesc pana cand devin aurii, timp de aproximativ 2 minute. Pe masura ce tigaie se incinge, poti sa reduci intensitatea caldurii pentru a preveni arderea aluatului. Din cantitatea de aluat obtinuta se pot face 8 pancakes, cate 2 in fiecare transa.

Foto: Shutterstock.com