Cookies cu migdale si ovaz pentru micul dejun. Da, sunt sanatoase!

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
28 mart. 2019

Cine zice ca nu poti sa mananci cookies la micul dejun? Daca alegi ingredientele potrivite, micul tau dejun se poate transforma total!

Uneori ai vrea sa schimbi putin meniul si sa mananci altceva in afara de cereale sanatoase la micul dejun. Sau ti-ai dori sa ai la indemana o gustare care sa-ti satisfaca pofta de dulce fara sa-ti compromita total dieta. La urma urmei, pe totii ne apuca o nevoie disperata de a rontai ceva bun pe la 4 dupa-amiaza, cand abia ne mai putem concentra la birou.

Sandvis de biscuiti cu ciocolata si crema pufoasa de branza

Poate daca ai avea la tine o gustare delicioasa si satioasa, bogata in fibre si grasimi bune si preparata chiar de tine, n-ar mai trebui sa te confrunti cu sentimentul acela de vinovatie in fiecare zi (cand dai iama in ciocolata).

Fix de aici ne-am luat inspiratia (si noi ne confruntam cu aceste „urgente”), asa ca iti oferim cateva idei despre cum poti sa folosesti cerealele intr-un alt mod ca sa obtii o gustare sau un mic dejun satisfacator si sanatos deopotriva.

Aceste cookies cu ovaz, migdale si stafide sunt perfecte pentru diminetile in care vrei sa mananci ceva dulce, dar sanatos.

Fursecuri cu ciocolata, ardei iute si ghimbir

Ingrediente pentru cookies cu migdale si ovaz:

270 de grame de fulgi de ovaz

120 de grame de faina de migdale

40 de grame de nuca de cocos

125 ml de ulei de masline

160 ml cu sirop de artar

2 lingurite cu scortisoara

260 de grame de piure de banane

110 grame de stafide

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si se pregatesc doua tavi care se tapeteaza cu hartie de copt.

Prajitura cu avocado – o alternativa sanatoasa la deserturile obisnuite

Se amesteca toate ingredientele intr-o bol mare pana cand obtii un amestec omogen. Se formeaza bilute de aluat care se asaza in tava si se preseaza putin cu degetele.

Se coc 25 de minute pana cand se rumenesc frumos.

Foto: Shutterstock.com