Prajitura cu fulgi de ovaz si afine – este numai buna pentru micul dejun sau gustare

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
20 mart. 2019

Serveste-o la micul dejun alaturi de un pahar cu lapte de migdale ca sa-ti incepi dimineata frumos. Prepara seara prajitura cu fulgi de ovaz si afine ca sa o ai la indemana pentru diminetile pe fuga sau pentru gustari sanatoase.

Afinele congelate sunt foarte sanatoase. Daca iti place sa le consumi intr-un terci cremos si cald de ovaz, atunci sigur iti va surade si ideea de a prepara o prajitura din aceleasi ingrediente.

De data aceasta, iti propun sa amesteci fulgii de ovaz cu afine si alte cateva ingrediente sanatoase. Tot acest amestec merge la cuptor si te invaluie cu aromele lui pe masura ce se rumeneste.

Prajitura delicioasa cu ciocolata, fara faina

Ingrediente pentru prajitura cu fulgi de ovaz si afine:

2 cesti cu afine congelate

2 linguri cu zahar de cocos

50 de grame de ulei de cocos topit

2 linguri cu sirop de artar sau miere de albine

105 grame de migdale masuntite

140 de grame de fulgi de ovaz fini

Putina sare de mare

Prajitura suedeza cu migdale si cardamom

Pentru topping:

3 linguri cu ulei de cocos topit

2 linguri cu sirop de artar

160 grame de migdale maruntite

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Afinele se pun pe foc mic si se lasa 10 minute pana cand incep sa fiarba. Apoi se adauga zaharul de cocos si se mai lasa inca 10 minute ca sa se ingroase.

Amesteca intr-un bol migdalele maruntite cu fulgii de ovaz, sare, ulei de cocos si sirop de artar. Se amesteca pana cand se incorporeaza toate ingredientele, dupa care se preseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Peste acest strat se toarna unul de gem de afine.

Negresa vegana din doar 4 ingrediente

Ca sa faci toppingul se amesteca migdalele cu uleiul de cocos si siropul de artar.

Se presara toppingul peste gemul de afine si se introduce tava la cuptor timp de 15 minute.

Se lasa putin la racit inainte de a se felia in patrate.

Se poate pastra intr-un recipient inchis ermetic timp de 3 zile. Merge de minune alaturi de un pahar cu lapte de migdale la micul dejun sau ca gustare sanatoasa.

Foto: Shutterstock.com