Negresa vegana din doar 4 ingrediente

negresa vegana
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
15 ian. 2019

Cautarea unei retete simple si sanatoase pentru un desert delicios a ajuns la final! Iti prezint o reteta usoara de negresa vegana cu 4 ingrediente.

Este delicioasa, sanatoasa, foarte usor de facut si iti va potoli pofta de ceva dulce, fara sa te lase cu sentimentul de vinovatie al unui desert obisnuit. Doar 4 ingrediente, un castron si 30 de minute pentru preparare vor da nastere unui desert delicios, dulce si sanatos.

Poti folosi unt de nuci, indiferent daca este de migdale, alune sau poti sa folosesti chiar si pasta de susan (tahini), rezultatul va fi la fel de bun si sanatos.

Brownie raw vegane cu zmeura

Ingrediente pentru negresa vegana:

-700 gr curmale, fara samburi, de preferat proaspete. Daca sunt uscate, hidrateaza-le in apa calda timp de 10 minute, scurge-le bine si apoi pune-le in mixerul de bucatarie;

-60 ml de apa calda;

-170 gr de unt de alune sarat (daca este nesarat, adauga un praf de sare);

-2 linguri de ulei de cocos, topit;

-80 gr de cacao neindulcita;

-110 gr chipsuri de ciocolata neagra, fara lapte (optional);

-170 gr de alune crude, maruntite (optional).

Cel mai bun tort vegan cu ciocolata

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Se ia o tava de copt si se tapeteaza cu hartie de copt. Se pun curmalele in mixerul de bucatarie si se mixeaza pana cand sunt maruntite bine. Apoi, se adauga apa fierbinte si se continua mixarea pana cand se obtine o pasta groasa, lipicioasa.

Se adauga untul de arahide, uleiul de cocos si pudra de cacao si se mixeaza pana cand se obtine un aluat lipicios. La final, se adauga chipsurile de ciocolata si alunele si se mai amesteca pana cand sunt incorporate. Se transfera aluatul in tava de copt si se intinde bine ca sa se obtina un strat uniform.

Se pune pe gratarul cuptorului si se lasa timp de 15 minute sau pana cand marginile aluatului incep sa se usuce usor. Se scoate de la cuptor si se lasa la racit in tava timp de 15 minute. Apoi se scoate cu grija din tava, tinand de marginile hartiei de copt si se lasa la racit pe un gratar de bucatarie timp de cel putin 20 de minute, inainte de a o portiona.

Cu cat se lasa mai mult la racit, cu atat se va intari mai bine. Poate fi consumata calda sau rece. Rezista pana la 5-6 zile in frigider sau pana la 3 zile la temperatura camerei, acoperita cu un prosop de bucatarie.

Cheesecake vegan cu ciocolata

Foto: Shutterstock.com