Sandvis proteic cu salata de naut si ou, pentru o gustare rapida si sanatoasa

1
De Irina Constantin
9 iun. 2021

Este acea parte din zi in care ti se face foame, desi ai mancat destul de recent?

Fiecare dintre noi simte, la un moment, pe parcursul zilei, acea pofta sau foame intensa. Nu te mai poti concentra la birou si nu mai poti face nimic pana nu rontai ceva bun. De cele mai multe ori, alegi un covrig, o merdenea sau un croissant, cat sa iti estompezi foamea si sa iti poti rezolva taskurile in continuare.

Totusi, ce ai spune de o gustare sanatoasa, rapida si super delicioasa, pe care o poti lua cu tine oriunde? Este vorba despre un sandvis echilibrat si satios, care iti va oferi proteine, fibre si vitamine, in loc de carbohidrati simpli si zahar.

Salata nemteasca de castraveti, varianta vegana si super sanatoasa

Idee de gustare sanatoasa si delicioasa: Sandvisul cu naut si ou

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente (pentru doua sandvisuri):
  • 4 felii de paine toast sau paine cu maia
  • o conserva cu naut prefiert
  • 2 oua
  • o lingurita de mustar
  • o lingurita de sos iute
  • 2 lingurite de capere
  • O ceapa rosie mica
  • Sare si piper
Cum se prepara:

Pentru inceput, scurge nautul intr-o sita si clateste-l bine. Il poti folosi cu tot cu pielite, insa iti recomandam sa le scoti, pentru binele digestiei tale. Apoi, fierbe ouale intr-un ibric, pana cand obtii o textura usor cleioasa – 3-4 minute ar trebui sa fie suficiente. Lasa-le sa se raceasca, apoi curata-le coaja.

Toaca ceapa rosie marunt, toaca grosier caperele, apoi toaca si ouale in cubulete mici. Pune totul intr-un castron, apoi adauga mustarul, sosul iute si putin piper. Amesteca bine, iar apoi adauga si boabele de naut. Integreaza-le in compozitie, apoi piseaza-le usor cu o furculita, doar cat sa le zdrobesti partial. Daca le zdrobesti mai mult, nu vei obtine aceeasi textura crocanta si savuroasa!

Gusta compozitia si adauga sare, dupa gust. Daca doresti, poti adauga si alte condimente, precum putina boia dulce, fulgi de chili sau drojdie inactiva. Aceasta din urma va oferi preparatului un gust subtil de parmezan.

Cand ai obtinut gustul si textura perfecta, pune in tigaie feliile de paine, pe cont propriu sau intr-o ligurita de unt ghee. Lasa-le sa se rumeneasca usor, apoi lasa-le la racit timp de cateva minute. Unge fiecare felie cu salata de naut si ou, apoi suprapune feliile, doua cate doua.

Te poti bucura de gustare imediat sau o poti impacheta intr-o cutie, pentru a o lua cu tine la birou. Daca vrei, poti prepara mai multa salata si poti face pe loc sandvisurile. Mananca-le simple sau alaturi de o salata fresh de frunze verzi cu lamaie si ulei de masline!

Foto: Instagram/@sproutandbeanmarketbox