Cum faci biscuiti Oreo sanatosi – o reteta fara foc

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
13 oct. 2019

Pentru un desert usor, sanatos si din cale-afara de gustos, iti recomand sa incerci reteta fara foc de biscuiti Oreo.

Nu necesita coacere, nu contine zahar, faina si nici produse lactate, fiind perfecta pentru cei care au intoleranta la lactoza sau gluten.

Ingrediente pentru biscuiti Oreo sanatosi:

Pentru umplutura:

-256 gr de unt de cocos;

-1/4 lingurite de extract de vanilie;

-pudra de indulcitor organic (optional);

Cele mai bune retete de toamna cu prune parfumate

Pentru aluat:

-170 gr de migdale crude sau nuci;

-40-50 gr de curmale. Daca sunt uscate, trebuie hidratate in apa calda 10 minute, apoi scurse.

-45 ml de ulei de cocos;

-15 ml sirop de artar (optional);

-32 gr pudra de cacao;

-1 praf de sare de mare.

Mod de preparare: 

Pentru umplutura se amesteca untul de cocos impreuna cu extractul de vanilie si pudra de indulcitor.

Se pun nucile in robotul de bucatarie si se pulseaza pana se transforma in bucati mici. Se adauga curmalele, uleiul de cocos, siropul de artar, pudra de cacao si sarea si se amesteca din nou pana cand se omogenizeaza. Ar trebui sa obtii un fel de aluat care ramane legat atunci cand il presezi intre degete. Se gusta si se ajusteaza cu cacao, curmale, sirop de artar sau sare, in functie de preferinte.

Reteta vegana de pizza mexicana

Se ia un fund de taiat mare, se tapeteaza cu hartie de copt si se pune aluatul in mijlocul suprafetei. Se formeaza un disc cu grosimea de 2 cm si apoi pune o alta foaie de hartie de copt deasupra.

Cu ajutorul unui facalet se intinde o foaie de aluat dreptunghiulara, cu grosimea de aproximativ 5  mm. Se indeparteaza foaia de hartie de deasupra si, cu ajutorul unei forme rotunde de prajituri se decupeaza cercuri de aluat. Cu ajutorul unei spatule se desprind de pe foaia de aluat si se transfera pe un platou de servire. Se pun la frigider timp de 15 minute sau pana cand se intaresc usor. 

Se imparte in mod egal in doua jumatati cantitatea de prajituri obtinuta. Jumatate dintre ele se ung cu aproximativ 1 lingurita de unt de cocos. Se pun din nou la frigider timp de cateva minute, pana cand se intareste untul de cocos. Se scot si se termina de asamblat, asezand cate o prajitura deasupra stratului de unt de cocos si apasand usor ca sa se lipeasca. 

Se pot consuma ca atare sau se mai pot pune la frigider sau congelator (incep sa se inmoaie daca stau mai mult de 30 de minute la temperatura camerei. Rezista la frigider timp de o saptamana si la congelator pana la 1 luna.

Foto: Shutterstock.com