Cum putem introduce turmericul in alimentatia noastra in 3 retete simple

1
De Alina Dragne
10 sept. 2018

Turmericul este un antiinflamator natural cu proprietati excelente: antibacteriene, antivirale, antifungice si de aceea este considerat un aliat al organismului in lupta cu tusea, raceala si chiar gripa.

Este toamna si deja si-au facut aparitia racelile aferente sezonului rece. Este momentul sa lucram la imunitatea organismului, iar astazi va prezint 3 idei simple si delicioase despre cum putem integra turmericul in alimentatia noastra zilnica.

SMOOTHIE CU TURMERIC

Desi turmericul are un gust usor amar, nu veti observa acest lucru in acest smoothie delicios, care va va face sa-l consumati zilnic.

Ingrediente:

1 cana lapte vegetal

½ cana ananas

1 banana

1 lingura ulei de cocos

1 lingurita turmeric

½ lingurita scortisoara

Optional: 1 lingurita seminte de chia sau 1 lingurita de pudra de maca

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele intr-un blender si proceseaza pana ajungi la consistenta dorita. Daca este prea gros, mai poti adauga lapte vegetal.

Acest smoothie e o idee buna pentru micul dejun, iti va da energie si iti vei hrani corpul cu unul dintre cei mai puternici antioxidanti din lume.

HUMMUS CU TURMERIC

Perfect ca si gustare si gata in doar 10 minute!

Ingrediente:

440g naut

3 linguri ulei de masline

2 linguri apa (putem folosi si lichidul in care a stat nautul)

2 linguri suc de lamaie

1 lingura tahini

1 catel de usturoi

½ lingurita turmeric

Sare si nucsoara (dupa gust)

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si proceseaza pana ajungi la consistenta dorita. Daca este prea gros, mai poti adauga 2-3 linguri de apa. Serveste hummusul alaturi de legumele tale preferate. De exemplu: tije de telina apio, morcovi, ardei gras, castraveti, etc.

BILUTE ENERGIZANTE CU TURMERIC

Aceste “energy balls” cum sunt ele numite, ajuta la stimularea imunitatii, sunt fara zahar, bogate in fibre si pur si simplu perfecte pentru gustarile de zi cu zi.

Ingrediente:

12 curmale

120g fulgi de ovaz

120g migdale

1 lingura seminte de chia

4 linguri suc de lamaie

1 lingurita extract de vanilie

1 lingurita turmeric

fulgi de cocos

Mod de preparare:

Scoate samburii din curmale si lasa-le sa se inmoaie in apa fierbinte cateva minute. Scurge-le bine (pastreaza apa) si pune-le intr-un blender/robot de bucatarie.

Adauga celelalte ingrediente si proceseaza pana cand obtii un fel de coca. Daca compozitia este prea uscata, adauga treptat din apa in care au stat curmalele.

Cu ajutorul unei lingurite, formeaza bilute mici, pe care apoi le rostogolesti prin fulgii de cocos. Pastreaza bilutele la frigider.

Tu ce idei de retete cu turmeric ai?

Foto: Marius Dragne