De ce este buna varza Kale si ce beneficii are asupra organismului?

1
De Maria-Anca Zarnescu
28 mai 2018

Nutrientii si vitaminele din varza kale te ajuta sa iti mentii organismul sanatos si o dieta echilibrata!

Imi amintesc ca atunci cand mi-a spus cineva prima data despre Kale, am ridicat din sprancene. Nu stiam ce este, asa ca am cautat cateva poze: „Ah, e o salata” – am spus. „Nu e o salata! E o leguma, un fel de conopida, dar mai sanatoasa ca broccoli. E cea mai sanatoasa leguma din prezent”, mi s-a raspuns.

Curioasa, am inceput sa ma documentez. Astazi iti spun cateva dintre avantaje si de ce este buna varza Kale pentru organism:

Varza Kale are un continut important de fibre

Varza Kale are un important continut de fibre. Intr-o cana de varza Kale, te vei bucura de 36 de calorii, 5g de fibre si 0g de grasimi. Fibrele sunt importante pentru o digestie sanatoasa, in timp ce nutrientii, vitaminele, acidul folic si magneziul joaca un rol benefic pentru mentinerea dietei echilibrate.

Fierul din varza Kale

Fierul este foarte important pentru functionarea buna a organismului, formarea hemoglobinei si a enzimelor. Mai mult decat atat, fierul contribuie la buna functionare a ficatului. Varza Kale are un continut mare de fier, ceea ce inseamna ca, odata introdusa in alimentatie, te ajuta sa iti mentii dieta echilibrata!

De ce este buna varza Kale? Efectul antioxidant si antiinflamator

Varza furajera Kale are un continut bogat de antioxidanti si antiinflamatori. Antioxidantii precum carotenoidele (pigment ce da culoare legumelor portocalii) ajuta organismul sa se protejeze impotriva cancerului. Continutul bogat de omega 3, 10% din doza zilnica recomandata, ajuta la prevenirea artritei, astmului si a dereglarilor sistemului imunitar.

Varza Kale si continutul bogat de vitamina C si A

Varza Kale este bogata in vitamina A si C. Pe de-o parte, vitamina A te ajuta sa iti mentii organismul sanatos si sa il protejezi de cancerele de la nivelul cavitatii orale. Vitamina C ajuta la mentinerea sanatoasa si echilibrata a metabolismului si a sistemului imunitar.

Varza furajera Kale este mai bogata in calciu ca laptele

Varza Kale are un continut de calciu mai mare ca cel al laptelui, reusind astfel sa previna osteoporoza si sa mentina o stare sanatoasa a oaselor si un metabolism echilibrat.

Foto: Fed + Fit