Fursecuri cu fistic si ciocolata – perfecte pentru dimineata de Craciun

fursecuri cu fistic
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
22 nov. 2018

Cand ai pofta de un desert sanatos, poti face foarte usor fursecuri cu fistic, capsune, fulgi de ovaz si ciocolata. Este o combinatie castigatoare!

In dimineata de Craciun, in timp ce desfaci cadourile alaturi de cei dragi, vrei sa te rasfeti cu ceva bun, dar sanatos, pentru ca ai deja multe lucruri in meniul zilei si nu vrei sa-ti dai peste cap corpul asa de dimineata.

Incearca aceste fursecuri delicioase, perfecte pentru intreaga familie. Vei avea parte de gustul racoritor si care provoaca dependenta al capsunelor bine coapte, de ciocolata topita si de ceva crocant.

O multitudine de gusturi si texturi intr-un desert simplu de preparat, care nu dureaza mult si care iti va aduce multa bucurie sau aprecierea prietenilor si a familiei.

Ingrediente pentru fursecuri cu capsune, fistic, fulgi de ovaz si ciocolata:

200 de grame de faina;

50 de grame de fulgi de ovaz;

1/2 lingurita de sare de mare fina;

1 lingurita de praf de copt;

130 de grame de unt moale;

150 de grame de zahar;

Semintele de la 1/4 de pastaie de vanilie;

1 ou organic;

100 de grame de ciocolata maruntita;

1 mana de samburi de fistic, maruntiti si fara sare;

100 de grame de capsune proaspete, coapte dar nu moi, taiate in bucati mici.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Se ia o tava si se tapeteaza cu 2 randuri de hartie de copt.

Intr-un castron, se amesteca faina, fulgii de ovaz, sarea si praful de copt.

In bolul de la mixer se amesteca untul, zaharul, semintele de vanilie si oul timp de cateva minute, pana se obtine un amestec pufos. Apoi se adauga ciocolata si fisticul.

Se incorporeaza ingredientele uscate si se amesteca pana se obtine un aluat omogen. Ca sa amesteci mai usor capsunele, imprastie-le pe suprafata de lucru si da-le prin putina faina.

Aluatul se pune pe hartia de copt si se intinde. Apoi, din loc in loc, se pun bucatile de capsune.

Cu ajutorul unei linguri se formeaza bilute de aluat de marimea unei mingi de ping pong care se pun la frigider timp 10-15 minute pana ce se intaresc dar fara sa inghete.

Apoi se pun in tava pe doua randuri, lasand sufficient spatiu intre ele pentru ca la cuptor vor mai creste. Se coc timp de 13-15 minute pana devin aurii dar raman relativ moi.

Dupa aproximativ 5 minute aplatizeaza-le folosind o furculita si lasa-le sa se raceasca cateva minute, inainte de a le transfera pe un gratar.

Foto: Shutterstock.com