Gofre cu faina de cocos in 4 variante – reteta fara gluten

1
De Ioana Marosan
31 mart. 2019

Stiu ca e greu sa te abtii de la gofre, asa ca m-am gandit sa-ti dau o varianta mai sanatoasa, pe care o poti prepara in casa cu ingrediente „sigure”.

Ca sa faci gofre delicioase nu ai nevoie de o multime de ingrediente. Incearca aceste gofre cu faina de cocos pe care le poti combina fie cu ingrediente dulci, fie cu cele sarate pentru un mic dejun echilibrat.

Gofre la micul dejun? Da, se poate daca le prepari in casa, cu faina de cocos si folosesti diverse ingrediente care le aduc un plus de savoare. Nu cred ca te-ai gandit pana acum ca o gofra de casa poate sa mearga de minune alaturi de un ou fiert moale si prosciutto sau avocado.

Gofre cu matcha pentru un brunch un pic altfel

Daca preferi gofrele in varianta dulce, atunci unele dintre cele mai bune combinatii se fac cu unt de migdale, fructe de padure si frisca de cocos.

Ingrediente pentru gofre cu faina de cocos:

1/4 ceasca cu faina de cocos

1 lingura si jumatate de faina de ovaz

1/2 lingurita cu cream of tartar sau bitartrat de potasiu

1/2 lingurita cu praf de copt

1/2 lingurita cu extract de vanilie

3/4 ceasca cu albus de ou

1 lingurita cu indulcitor, optional

Cel mai bun sandvis de dieta: cu gofre din cartofi dulci in loc de paine

Mod de preparare:

Amesteca toate ingredientele ca sa obtii un aluat perfect pentru aparatul de facut gofre. Lasa doua minute aluatul sa se odihneasca. Pasul urmator este sa pregatesti aparatul de facut gofre, respectand intocmai instructiunile lui de folosire.

La final le poti combina cu mai multe ingrediente, astfel incat sa obtii atat variante dulci, cat si sarate.

Prima combinatie ar fi cu: avocado, un ou fiert moale, putin sos tahini, vlastari de legume si seminte de canepa.

A doua combinatie ar fi cu: sirop de ciocolata, capsuni si fulgi de ciocolata.

Gofre cu cacao, inghetata si capsune – o reteta fara gluten

A treia combinatie ar fi cu: frisca de cocos, fructe de padure, seminte de floarea soarelui si unt de migdale. A patra combinatie ar fi cu: vlastari de legume, prosciutto si un ou fiert moale.

Foto: Shutterstock.com