Mere in caramel cu fistic si cocos

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
17 mai 2019

Acesta este un desert pe cat de simplu, pe atat de senzational. Crede-ma, este extraordinar de bun! Reteta de mere in caramel cu fistic si cocos va deveni cu siguranta una dintre preferatele tale.

Ei, bine, daca te-am facut deja curioasa, hai sa iti spun cum poti prepara aceasta reteta absolut delicioasa.

Pentru inceput, trebuie sa alegi niste mere cu o textura ferma, dintr-un soi parfumat, care sa adauge o nota de prospetime in plus. Nu necesita mari cunostinte culinare, singurul lucru pe care trebuie sa-l supraveghezi este acela ca sosul de caramel sa nu devina prea gros. Merele in caramel cu fistic si cocos arata foarte frumos si sunt delicioase. Cu siguranta vor trezi nostalgia copilariei atunci cand le vei savura alaturi de prietenii tai.

Gofre cu faina de cocos in 4 variante – reteta fara gluten

Ingrediente pentru mere in caramel cu fistic si cocos:

-4-5 mere de dimensiuni medii,

-200 gr de zahar de cocos,

-50 ml apa,

-1 lingurita de otet de cidru de mere,

-1 lingura de sirop de artar,

-100 gr fistic, tocat grosier.

Mod de preparare:

Merele se curate de coaja si se infig in frigarui. Se ia o oala de dimensiuni medii, in care se pun zaharul de cocos si apa. Ulterior, oala se pune la foc mediu si se lasa pana cand zaharul de dizolva complet. Dupa ce acesta este dizolvat, se adauga otetul de cidru de mere si siropul de artar si se da in clocot, apoi se reduce temperatura si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 15-20 de minute. Poti testa consistenta cu ajutorul unei linguri: daca lichidul imbraca fundul lingurii si ramane lipit de acesta, atunci caramelul este gata.

Paste fettuccine cu creveti, invaluite cu un sos delicios din ardei copti

Se ia oala de pe foc si se trec merele pe rand prin sosul de caramel obtinut, dupa care se rostogolesc prin fisticul tocat, astfel incat acesta sa imbrace cat mai bine suprafata merelor. Se lasa sa se raceasca inainte de servire, desi sunt convinsa ca nu mai ai rabdare si vrei sa le savurezi imediat.

Pofta sa ai!

Foto: Shutterstock.com