Briose cu ciocolata si pulbere proteica – Gustarea perfecta de savurat dupa sala

briose cu ciocolata
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
20 nov. 2018

Daca esti in cautarea unui desert sanatos, pe care sa-l poti savura inainte sau dupa antrenament, atunci raspunsul este in randurile de mai jos: briose cu ciocolata si pulbere proteica.

Nu contin gluten si te vor ajuta sa-ti refaci masa musculara dupa un antrenament istovitor.

Sunt simplu de facut si iti dau o senzatie de satietate pentru mult timp.

Ingrediente pentru briose cu ciocolata si pulbere proteica:

100 de grame de pulbere proteica de calitate;

175 de grame de faina fara gluten;

70 de grame de fulgi de ciocolata amaruie sau ciocolata cu lapte;

65 de grame de zahar;

50 de grame de pudra de cacao;

2 lingurite de praf de copt;

2 oua de marime medie;

325-400 de ml de lapte semiddegresat.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade. Se ia o tava de briose si se tapeteaza cu hartie de copt. Se pot face 12 mini-briose sau 6 briose mari.

Fiind un amestec fara gluten si care contine proteine, va avea o textura diferita fata de cea cu care esti obisnuita.

Intr-un castron mare se amesteca toate ingredientele uscate pana la omogenizare si apoi se incorporeaza pe rand cele 2 oua. Amestecul trebuie sa fie mai subtire decat in mod normal, asa ca pentru inceput se adauga doar 325 ml de lapte.

Daca amestecul este inca prea legat se mai adauga treptat din cantitatea de lapte ramasa, pana se obtine un amestec mai putin consistent.

Amestecul se imparte in mod egal si se pune in formele de briose, apoi tava se introduce la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Sunt gata atunci cand partea exterioara arata ca un burete iar partea interioara ramane putin moale.

Se lasa la racit 10-15 minute si apoi se pot consuma cat sunt calde.

Foto: Shutterstock.com