Mousse de ciocolata inghetat. Alegerea perfecta pentru momentul de rasfat!

1
De Daniela Mitran
27 apr. 2020

Uneori, momentul de rasfat este cel mai asteptat. Si cum altfel ai putea sa te bucuri de cateva clipe doar pentru tine, daca nu cu un desert usor si delicios? Acest mousse de ciocolata inghetat este alegerea perfecta in orice zi! Este un desert italian, pe care il poti prepara rapid si il poti depozita la rece.

Acest mousse de ciocolata inghetat este o varianta a celebrului desert italian semifreddo. Desertul italian semifreddo face parte dintr-o clasa de deserturi semi-inghetate. Sunt deserturi usor de preparat, care nu necesita multe ingrediente si nici nu necesita mult timp pentru preparare.

Pentru ca poate fi depozitat la rece si pentru ca rezista mai multe zile, poti prepara mai multe portii. Astfel, te poti bucura in orice moment de un desert dulce si racoritor.

Poate fi alegerea perfecta pentru pauza de pranz sau pentru momentele de relaxare la finalul unei zile incarcate.

Cum sa prepari cel mai gustos mousse de ciocolata inghetat

Iti este deseori pofta de un desert dulce si usor? Acest mousse de ciocolata inghetat poate fi preparat doar cu cateva ingrediente, iar timpul pentru preparare este foarte scurt.

Odata ce ai facut setup-ul pentru prepararea acestui mousse, totul va fi foarte simplu.

Iata, asadar, cum se prepara:

Ingrediente

  • galbenusul de la un ou
  • 1 ou intreg
  • 1 jumatate de lingurita de extract de vanilie
  • 2 linguri de zahar brun
  • 55 grame fulgi de ciocolata
  • 60 de grame de smantana
  • frisca vegetala
  • fructe proaspete de padure sau capsune

Preparare

Foloseste o tigaie adanca sau o oala care sa aiba adancimea de aproximativ 20 de centimetri.

Pune apa la fiert la foc puternic, apoi asteapta sa dea in clocot.

Dupa ce apa a fiert, scade intensitatea focului.

Separat, intr-un bol de inox, amesteca galbenusul de ou, oul intreg, extractul de vanilie si zaharul brun.

Pasul urmator este sa asezi vasul de inox peste cratita, insa este esential sa ai grija ca partea de jos a acestuia sa nu atinga apa fierbinte.

Amesteca ingredientele timp de patru sau cinci minute, pana cand obtii o crema omogena.

Dupa ce ai obtinut un amestec omogen, inlatura recipientul de inox de pe foc si adauga fulgii de ciocolata.

Lasa amestecul la temperatura camerei, timp in care adaugi smantana.

Dupa ce ai amestecat bine smantanta si aceasta este omogenizata, pasul urmator este sa adaugi frisca.

Este recomandat sa amesteci folosind miscari usoare, astfel incat crema sa aiba un aspect uniform.

Dupa ce ai obtinut crema de ciocolata (mousse-ul), pasul urmator este sa il portionezi in recipiente din sticla.

Poti sa folosesti pahare sau borcane de dimensiuni mai mici, pe care sa le sigilezi inainte sa le pui la rece.

Serveste acest mousse de ciocolata inghetat cu fructe de padure sau capsune.

Daca vrei, poti sa ornezi fiecare pahar inainte de servire cu cativa fulgi de ciocolata si frisca.

Foto: Unsplash.com