Naut cu coriandru si nuca de cocos. O adevarata savoare!

Daniela Mitran1
De Daniela Mitran
4 ian. 2020

Iti este pofta de ceva satios si sanatos, insa esti lipsita de inspiratie? Incearca aceasta reteta de naut cu coriandru si nuca de cocos!

Pentru aceasta reteta ai nevoie doar de cateva ingrediente. Este usor de preparat, asa ca vei avea o masa delicioasa in doar cateva minute. Deoarece este bogata in vitamine esentiale, poti sa incerci oricand aceasta reteta de naut cu coriandru si nuca de cocos!

Cum sa prepari naut cu coriandru si nuca de cocos

View this post on Instagram

Nohut Salata / Chickpea Salad #veganturkiye #govegan #veganfoodshare #vegan #veganyemekler #ankaravegan #chickpeasalad #chickpeas

A post shared by Veganka (@vegankaveganka) on

Ca si alte leguminoase, nautul este apreciat pentru continutul sau ridicat de fibre si proteine. Contribuie la intreaga sanatate a organismului si este recomandat in mod special pentru sanatatea inimii.

Exista foarte multe moduri in care poti sa prepari aceasta leguminoasa, insa de aceasta data iti propun o reteta simpla si delicioasa!

Nu trebuie sa fii maestra in bucatarie pentru a obtine gustul perfect!

Iata, asadar, cum sa gatesti cea mai delicioasa si sanatoasa reteta cu naut:

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de cocos
  • 2 ardei chili
  • 1/2 ceapa alba, tocata
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lingura de ghimbir proaspat, tocat
  • pudra de chili sau boia iute
  • pudra de turmeric, aproximativ o lingurita
  • 1 conserva de boabe de naut pentru gatit
  • 2 linguri de coriandru ras
  • o jumatate de mango, curatat si feliat in fasii subtiri
  • o jumatate de papaya, curatat si feliat in fasii subtiri
  • 2 linguri de nuca de cocos
  • 4 felii de lamaie (sau lime, dupa preferinte)

*Iti recomand sa pastrezi cateva frunze de coriandru si o jumatate de ardei gras pentru decor.

Mod de preparare

Ai nevoie de o tigaie suficient de adanca pentru a sota nautul. Adauga uleiul de cocos si incalzeste-l la foc mediu.

Cand acesta este suficient de incins, adauga ardeii chili, ceapa tocata, o jumatate de ardei gras, ghimbirul, pudra de chili si turmericul.

Amesteca ingredientele cu o lingura de lemn, timp de doua minute.

Adauga boabele de naut din conserva, dupa ce le-ai scurs bine de apa, si soteaza toate ingredientele pana cand acestea sunt bine patrunse.

Cand boabele de naut sunt destul de rumenite, redu focul si asteapta inca doua minute.

Adauga sare pentru gust si coriandaru.

Transfera continutul intr-o farfurie adanca, iar la final adauga mango si papaya.

Decoreaza farfuria cu cateva felii de lamaie, coriandru, nuca de cocos si ardei gras.

Poti, de asemenea, sa folosesti si putin praf de turmeric pentru decor.

Pofta buna!

Foto: Getty Images