Parfait cu iaurt de cocos, granola si zmeura

1
De Ioana Marosan
10 aug. 2018

Un mic dejun echilibrat trebuie sa contina proteine, carbohidrati complecsi si grasimi sanatoase. Acest parfait cu iaurt de cocos, granola si zmeura le are pe toate.

Iaurtul de cocos natural este o alternativa excelenta pentru iaurtul obisnuit, in cazul in care ai intoleranta la lactoza sau urmezi un regim vegan. Aroma lui delicata si textura cremoasa se imbina perfect cu granola crocanta (alege o marca fara zahar sau prepar-o acasa), care furnizeaza carbohidrati complecsi si proteine din nuci/seminte.

Adauga acestei combinatii si o lingura de semințe de chia inmuiate in prealabil in lapte vegetal, pentru ca ele au un aport insemnat de grasimi sanatoase si proteine. Si pentru ca este atat de parfumata si este sezonul ei, zmeura va completa frumos acest mic dejun si va furniza antioxidanti valorosi pentru corp. Atat de simplu este sa-ti construiesti acasa un mic dejun sanatos si echilibrat!

Ingrediente pentru parfait cu iaurt de cocos, granola si zmeura:

Iaurt de cocos natural

Seminte de chia inmuiate in lapte vegetal

Zmeura proaspata

Granola fara zahar

Mod de preparare:

Foloseste un pahar pentru a aranja in straturi ingredientele necesare.

Incepe cu un strat de chia, urmat de iaurtul de cocos, cateva boabe de zmeura, granola crocanta si repeta acesti pasi pana cand se umple paharul.

Orneaza cu zmeura proaspata.

Foto: Shutterstock.com