Reteta de smoothie de primavara, cu efect benefic pentru imunitate. Trucul care va face legumele verzi sa fie si mai sanatoase

1
De Cristiana Astefanoaiei
26 feb. 2023

Aceasta bautura fresh te va ajuta sa te simti mai energica si iti intareste imunitatea la inceputul primaverii!

Aceasta reteta de smoothie de primavara se face foarte usor si este recomandat pentru imunitate. Este prietenos cu silueta pentru ca are multe legume verzi si nu are zahar sau indulcitori, deci nu are multe calorii.

Datorita fructelor, gustul va fi savuros, dar beneficiezi de nutrienti din plin. Acest lucru il face sa fie extrem de benefic pentru sanatate!

Reteta de smoothie care echilibreaza nivelul de zahar din sange, recomandata de un endocrinolog

Reteta de smoothie de primavara cu legume verzi

Ingrediente:

  • 200 ml lapte vegetal neindulcit
  • 200 ml iaurt vegetal fara fructe
  • 200 grame broccoli crud taiat marunt, fara tulpini
  • 200 grame baby spanac
  • o banana congelata taiata bucati
  • jumatate de mango congelat taiat bucati mici

Pune intr-un blender laptele de migdale, iaurt, spanac, broccoli si, la final, banana congelata si mango. Amesteca pana cand smoothie-ul devine omogen si cremos.

Din aceste cantitati obtii doua portii de smoothie, pe care il poti imparti in 2 gustari pentru o zi sau mic dejun si o gustare, dupa preferinte.

Se pastreaza la frigider maximum o zi.

Pentru o aroma aparte, mai racoritoare, poti adauga, inainte de a mixa cu blenderul, si cateva frunze de menta.

Utilizari inedite pentru ceaiul de menta. Un ingredient banal care are nenumarate beneficii

Cum te ajuta legumele verzi

Calciul din legumele cu frunze de culoare verde inchis este absorbit mai eficient de organism decat cel gasit in laptele de vaca. Potasiul din verdeturi poate fi antiinflamator si poate preveni accidentele vasculare cerebrale si bolile de inima.

Verdeturile furnizeaza, de asemenea, fier si zinc, antioxidanti si magneziu, un nutrient care poate reduce riscul unei serii de probleme de sanatate, inclusiv diabet, boli de inima si moarte cardiaca subita.

Dr. Michael Greger, care a scris cartea „Cum sa nu mori”, explica faptul ca legumele verzi crucifere, precum broccoli sau varza, trebuie taiate si lasate timp de 20 de minute la aer, pentru a elibera o cantitate mai mare de sulforafan. Acesta reduce stresul oxidativ al celulelor din corpul uman si previne aparitia cancerului.

Salata de primavara cu legume, paste si dressing proaspat

Consumul a cel putin o portie pe luna de verdeturi pare sa reduca riscul de glaucom cu 69%, conform cercetatorilor americani. Luteina si zeaxantina, substante nutritive care se gasesc in verdeturi, par a fi, de asemenea, protectoare impotriva cataractei si a degenerarii maculare. Consumul de verdeturi este, de asemenea, asociat cu reducerea ridurilor faciale, imbunatatirea sanatatii dentare, un sistem imunitar mai bun si poate reduce efectul negativ al radicalilor liberi.

Foto: pexels.com