Supa de conopida cu branza – sanatoasa si rapida

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
22 iul. 2019

Supa de conopida e gustoasa daca adaugi branza, aducandu-ti un plus de proteine si fibre!

Daca nu ai incercat niciodata supa de conopida cu branza, acum e cel mai bun moment ca sa o faci. Se prepara foarte usor, este delicioasa si gata in doar 30 de minute.

Conopida este foarte sanatoasa si trebuie sa o incluzi mai des in meniul tau. Poate nu iti place foarte mult gustul ei, insa te asigur ca in aceasta combinatie cu branza, aroma ei nu va fi atat de pregnanta.

Ingrediente pentru supa de conopida cu branza:

-50 gr unt;

-1 ceapa medie, taiata cubulete;

Cea mai simpla prajitura brownie la blender

-550 gr de florete de conopida, taiate marunt;

-850 ml supa de legume sau de pui;

-3 fire de cimbru;

-1 frunza de dafin;

-250 gr de florete de conopida, pastrate in bucati mai mari;

-100 ml smantana (optional);

-120 gr de branza cheddar razuita sau alt tip de branza care se topeste usor.

Frigarui gustoase cu creveti si carnati

Mod de preparare:

Se ia o oala mare si se pune la foc mediu. Se adauga untul si apoi ceapa si se caleste usor, timp de 5 minute, impreuna cu un praf de sare. Ceapa nu trebuie sa se coloreze, asa ca redu intensitatea focului daca e nevoie.

Se adauga conopida, taiata marunt, impreuna cu un praf de sare, si se soteaza impreuna cu ceapa, timp de inca 10 minute. Se amesteca ocazional ca sa nu se arda.

Se pune supa de pui sau de legume, cimbrul si frunza de dafin si se da in clocot. Dupa aceea se adauga bucatile mari de conopida si se lasa la fiert timp de 10-15 minute sau pana cand bucatile mari de conopida s-au inmuiat.

Se scot firele de cimbru si frunza de dafin, iar bucatile mari de conopida se scot si se pun pe o farfurie. Se adauga smantana, daca folosesti, si apoi se paseaza, pana cand se obtine un piure fin. Se condimenteaza dupa gust cu sare. Se poate adauga putina apa, daca preferi ca supa sa fie mai subtire.

Bucatile mari de conopida se taie in bucati mai mici, se adauga in supa si se mai da un clocot.

Se ia de pe foc, se pune in castroanele pentru servire, iar deasupra se presara cate 30 de gr de branza cheddar razuita si putin piper proaspat rasnit.

Foto: Shutterstock.com