Reteta simpla si rapida de nachos la cuptor cu pui si branza

1
De Alice Papuc
22 iul. 2023

Reteta de nachos la cuptor cu branza si pui este perfecta pentru a aduce un strop de savoare mexicana in casa ta. Bucura-te de fiecare imbucatura crocanta si delicioasa!

Daca esti in cautarea unei gustari delicioase si usor de pregatit pentru o seara de film acasa sau o petrecere cu prietenii tai, reteta de nachos la cuptor cu pui si branza reprezinta alegerea perfecta. Aceasta reteta delicioasa combina nachos-ul crocant cu puiul suculent si, bineinteles, branza topita. Este o gustare apetisanta, foarte usor de preparat. Iata cum se pregateste!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Guildhall esports Bar (@theguildhallbar)

Ingrediente necesare:

200 de grame de nachos (fara arome adaugate)

250 de grame de piept de pui, fiert si taiat in bucati mici

200 de grame de branza Cheddar, rasa

1 ardei iute mic, tocat marunt

1 ceapa mica, tocata

1 rosie mica, taiata cubulete

1 avocado copt, taiat cubulete

2 linguri de ulei de masline

Sare si piper, dupa gust

Smantana (optional), pentru servire

Patrunjel proaspat, tocat marunt (optional), pentru decor

Iti place ginul tonic? 3 retete de desert in care il poti include

Preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Intr-o tigaie, incinge uleiul de masline la foc mediu. Adauga ceapa tocata si ardeiul iute si gateste-le pana devin moi si aromate. Adauga bucatile de pui fiert in tigaie si amesteca-le cu ceapa si ardeiul iute timp de cateva minute, pana cand se incalzesc uniform. Adauga sare si piper dupa gust.

Pune un strat de nachos pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt. Asigura-te ca nachos-urile sunt uniform distribuite pe toata suprafata tavii. Presara jumatate din cantitatea de branza rasa peste nachos. Adauga peste branza stratul de pui, ceapa si ardei iute pregatit anterior. In continuare, adauga cubuletele de rosie si avocado peste stratul de pui. Presara restul de branza rasa peste legume.

Muta tava in cuptorul preincalzit si coace timp de aproximativ 10-12 minute sau pana cand branza este topita si incepe sa se rumeneasca usor. Scoate tava din cuptor si lasa nachos-urile sa se raceasca timp de cateva minute.

Servire:

Optional, poti servi nachos-ul cu smantana si patrunjel proaspat tocat pentru un plus de savoare si prospetime. Se recomanda sa servesti preparatul imediat, cald si crocant. Este o gustare versatila si poate fi personalizata in functie de preferintele tale. Poti adauga sau inlocui ingredientele dupa gustul tau, cum ar fi adaugarea de porumb dulce sau fasole neagra. De asemenea, poti servi nachos-urile alaturi de guacamole, salsa sau alte sosuri picante pentru un plus de intensitate.

3 salate de vara pe care sa le pregatesti in weekenduri. Sunt savuroase si toti care le gusta iti vor cere retetele

Acum ca ai reteta la indemana, nu mai ramane decat sa te bucuri de aceasta gustare delicioasa impreuna cu prietenii si familia ta. Pofta buna!

Foto: freepik.com