9 din 10 femei se confrunta cu aceasta problema

1
De Monica Radulescu
15 aug. 2018

Ai celulita? Nu esti singura. Noua din zece femei se confrunta cu aceasta problema.

Ca sa stii cum sa o combati, este bine sa te informezi inainte de a renunta la lupta impotriva aspectului de „coaja de portocala” a pielii si sa nu pleci urechea la toate zvonurile. Iata cele mai frecvente mituri legate de celulita:

MIT: De celulita nu scapi niciodata

Este unul dintre cele mai frecvente mituri si din cauza carora multe femei renunta la a mai face ceva. Insa un stil de viata echilibrat te ajuta sa rezolvi aceasta problema. Mai exact, ai nevoie de o alimentatie sanatoasa, care sa includa multe legume si fructe, de o hidratare corecta si de miscare in mod regulat. In plus, e nevoie sa renunti la fumat si la bauturile carbogazoase. Daca respecti acesti pasi, pe termen lung, vei avea corpul mult dorit.

MIT: Cremele anticelulitice nu dau rezultate

Cremele anticelulitice dau rezultate daca celulita este intr-un stadiu incipient, adica stadiul 1. In aceasta etapa, celulita are o forma usoara si nu se vede la suprafata pielii. Aspectul de coaja de portocala apare doar in momentul in care strangi tegumentul.  Daca celulita este in stadiile 2, 3 si 4, cremele anticelulitice nu mai pot face fata. Atunci tratamentul este mai indelungat si trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare. Pe langa un stil de viata ordonat, ai nevoie de masaj anticelulitic si de multa miscare. In plus, tehnologia a evoluat si au aparut o multime de terapii inovatoare. Important este sa o gasesti pe cea care ti se potriveste.

MIT: Celulita apare daca nu faci sport

Daca nu faci miscare, poate sa apara celulita. Lipsa sportului nu este insa singurul factor care determina aparitia acestei probleme dermatologice. Predispozitia genetica, sarcina, varsta si stilul de viata au un rol extrem de important si duc la aparitia celulitei.

MIT: Femeile slabe nu au celulita

Un alt mit spune ca femeile slabe nu au celulita. Fals. Daca esti slaba si nu ai un stil de viata echilibrat, adica nu mananci sanatos si nu faci miscare, asa cum ar trebui, cel mai probabil te vei confrunta cu aceeasi problema pe care o au femeile cu kilograme in plus.

MIT: Daca slabesti, scapi de celulita

Nu te baza pe faptul ca vei scapa de celulita daca slabesti. Daca scapi de kilogramele in plus in mod sanatos, poti observa, intr-adevar, imbunatatiri ale aspectului pielii. In caz contrar, daca alegi un regim drastic de slabire, nu vei avea rezultatul dorit. Ba mai mult, studiile arata ca dietele repetate pot duce la aparitia celulitei si in niciun caz la disparitia ei.

MIT: Bronzul atenueaza celulita

Multe femei stau ore in sir la plaja, doar-doar scapa de aspectul de „coaja de portocala” al pielii. Atentie insa! Razele UV afecteaza pielea prin ruperea retelei de colagen si elastina. Astfel, bronzul nu doar ca va slabi elasticitatea pielii, ci, in timp, va „ajuta” celulita sa fie mai vizibila.

De aceea, cel mai bine este sa vorbesti cu un specialist pentru a afla ce tip de celulita ai, dar si cum o poti „ataca” eficient.  Important este sa o descoperi intr-un stadiu incipient. Asa vei scapa mai repede de aceasta problema si te vei bucura de un corp frumos si sanatos!

Foto: Instagram – Victoria’s Secret