Aceste alge consumate de japonezi te ajuta sa slabesti si sa traiesti mai mult

1
De Mara Ionescu
20 feb. 2020

Daca vrei sa te bucuri de o greutate stabila, de energie si de o viata lunga si armonioasa, aceste alge sunt raspunsul.

Atunci cand auzi cuvintele alge de mare, probabil ca te gandesti imediat la acele plante dezgustatoare care plutesc pe apa. 

Insa algele kelp reprezinta o sursa naturala de minerale si vitamine. Care sunt beneficiile algelor kelp asupra sanatatii? 

Cei de la MIndBodyGreen au pus la punct o lista a celor mai importante beneficii pe care consumul de alge de mare il are asupra sanatatii.

Cercetatorii au dezvaluit alimentele care „programeaza” sistemul imunitar sa distruga cancerul

De ce e bine sa consumam algele kelp?

Kelp este o familie de alge mari, de culoare maro. Din familie fac parte peste 30 de specii. Ele au un rol foarte important in ecosistem, oferind adapost si hrana pentru mii de specii de pesti si vietati marine. Kelp este una dintre plantele cu cel mai rapid ritm de crestere, putand sa creasca mai mult de 100 de metri intr-un singur an.

Algele kelp: beneficii supra sanatatii

Kelp este considerata un superaliment

Contine de 10 ori mai mult calciu decat laptele si mai multa vitamina C decat citricele. In plus, mai contine multe alte minerale si vitamine esentiale: vitaminele K, A, B-12, fier si magneziu. 

Kelp este una dintre cele mai bune surse natural de iod, esential pentru buna functionare a glandei tiroidei

Aici exista o atentionare: nu trebuie depasit aportul optim zilnic de 1.100 mcg pentru adulti. Un aport prea mare de iod poate provoca aceleasi probleme ca si un aport insuficient de iod.

Cum te poate ajuta Aloe vera sa slabesti

Avand un continut atat de bogat de vitamine si minerale, Kelp contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos

Continutul bogat de calciu contribuie de asemenea la imbunatatirea circulatiei sanguine, la functionarea sistemului muscular si la dezvoltarea oaselor.

Kelp contribuie la mentinerea unei greutati corporale stabile

Kelp contine o fibra naturala care reduce cu pana la 75% absorbtia grasimilor la nivelul intestinelor. In prezent se efectueaza studii care sa ateste posibilitatea de a fi folosit ca superaliment pentru mentinerea greutatii. 

Ce sa nu mananci inainte de culcare: lista alimentelor care nu iti fac bine

Kelp poate contribui la extinderea duratei de viata

Algele din familia kelp fac parte constant din dieta japonezilor si se considera ca joaca un rol important in speranta de viata peste medie a japonezilor. 

Cum se pot consuma algele kelp? 

In functie de preferinte, algele kelp pot fi consumate crude, pudra sau uscate. Pudra de alge kelp poate fi adaugata in supe, salate, preparate din paste si chiar si in sucuri verzi si smoothie-uri. Algele kelp sunt disponibile si sub forma de suplimente alimentare.

Foto: Getty Images.