Ce sa nu mananci inainte de culcare: lista alimentelor care nu iti fac bine

1
De Cristina Tudor
14 feb. 2020

Lista de alimente pe care nu este bine sa le mananci inainte de culcare daca vrei sa ai parte de un somn bun.

Cina la o ora tarzie nu este o idee tocmai buna. Studiile au aratat ca acest obicei creste riscul de stop cardiac, deoarece dupa masa corpul lucreaza pentru a digera mancarea, iar tensiunea arteriala creste semnificativ.

Este recomandat ca cina sa nu fie luata mai tarziu de 7 seara. Daca programul nu iti permite insa sa respecti aceasta limita nu iti face probleme: poti manca si mai tarziu, insa incearca pe cat posibil sa eviti anumite alimente si combinatii.

Lista: ce nu e bine sa mananci inainte de culcare

Legume

Legumele contin in general fibre care se digera destul de greu. Daca mananci legume inainte de culcare vei avea parte de o digestie ingreunata, iar somnul tau nu va fi unul de calitate.

Paste

Pastele sunt foarte bogate in carbohidrati, de aceea este recomandat sa fie consumate inaintea desfasurarii unei activitati fizice mai intense.

Daca le vei consuma inainte de culcare carbohidratii nu vor fi folositi iar corpul, simtind ca intra in repaos, ii va depozita sub forma de grasimi. Repeta acest lucru si vei constata in cateva saptamani ca ai castigat in greutate.

Carne

Consuma carne inainte de culcare si garantat a doua zi te vei trezi obosit, desi in teorie perioada de somn este destul de mare. Explicatia este una simpla: carnea este foarte bogata in proteine, iar organismul se va concentra pe digestia si prelucrarea carnii.

Ce nu e bine sa mananci inainte de culcare: cititi aici lista completa.

Foto: Shutterstock.com