Aciditatea in exces imbolnaveste rinichii, plamanii si ficatul. Ce alimente alcaline ar trebui sa predomine in dieta noastra

1
De Cristina Tudor
29 oct. 2020

Acidul si nivelul alcalin sunt masurate pe o scala a pH-ului, astfel ca o crestere a aciditatii determina scaderea pH-ului si instalarea acidozei, in timp ce o crestere a alcalinitatii face ca nivelul pH-ului sa creasca si, deci, sa apara alcaloza.

In general, nivelul pH-ului sanguin trebuie sa aiba valori intre 7,35-7,45 – usor alcalin. Cel mai la indemana mod de a mentine acest nivel constant este printr-o alimentatie alcalina. Aceasta ajuta pH-ul sangelui sa se mentina in limitele normale fara prea mult efort si in acest sens, doctorul imunolog Tania Bejan sfatuieste ca 60-80% din dieta sa fie constituita din alimente ce contin elemente alcaline si 20-40% din alimente ce contin elemente acide.

Aciditatea excesiva duce la imbolnavirea organelor prin care se excreta acizii: rinichii, plamanii, pielea, ficatul si intestinele.

Alimente alcaline

Dieta alcalina:
• Legume (ridichi, dovleac, cartofi noi, salata verde, patrunjel, usturoi, vinete, conopida, busuioc, coriandru, andive, varza, mazare,chilli, asparagus etc)
• Fructe ( avocado, lamaie, nuca de cocos proaspata, grepfrut etc )
• Cereale si leguminoase (stir, mei, linte, soia, Kamut, orez brun, fasole etc)
• Seminte (migdale, seminte de in, de susan, de floarea soarelui,cocos etc)
• Ulei (de in, de avocado, de cocos etc)
• Germeni (de soia, de ridiche,de broccoli, de Quinoa, etc)
• Verdeata (mladite de grau,de orz,ovaz, pir tarator, coada calului etc)
• Paine (paine cu germeni, lipie cu drojdie etc)
• Ceaiuri (negru, alb, verde)

Alimente acide

Cele mai sanatoase alimente alcaline. Intaresc imunitatea si…
Revenire spectaculoasa! Dupa trei ani de pauza, marea gimnas…
Sfaturi pretioase din partea Lidiei Fecioru: „Daca esti bun …
• Carne (vitel, porc, peste, vanat, midii, carnati, slanina etc)
• Lactate (unt,branza,lapte,zer,frisca, branza de soia)
• Oua
• Indulcitori (zaharina, zaharoza, sucraloza, miere,sirop de artar,roscove, sirop de fructoza)
• Bauturi ( energizante, cafea, ceai negru, pasteurizate, cacao etc)
• Sosuri (maioneza, wassabi, mustar, ketchup)…

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.