Ce se intampla daca mananci o data pe luna doar alimente alcaline

1
De Cristina Tudor
22 iul. 2020

Traditia yoga mentioneaza ca fiind necesar macar de patru ori pe an sa facem o curatare, o purificare mai amanuntita a corpului, pentru a elimina toxine si pentru a facilita premizele unei imunitati adecvate pentru sezonul urmator.

Profesorul de yoga acreditat international Dana Tupa, fondatorul PURNA Yoga Academy – prima scoala de yoga din Romania acreditata de Yoga Alliance International USA, considera ca nu doar fizic trebuie sa ne imunizam corpul dar mai ales emotional, in patru pasi foarte simpli:

1. Schimbam dieta!

Ar fi util sa adoptam o dieta purificatoare, plina de vitamine si minerale naturale, menita sa ne dea un impuls imunitatii vara, cu atat mai mult cu cat “in general, in sezonul rece, se consuma cu precadere hrana grasa, consistenta, dar saraca in vitamine si minerale pe care le gasim in fructele si legumele crescute in mod natural. Acesta este si motivul pentru care este bine sa ne pregatim din timp cu acest aport, pentru a face fata perioadei de iarna”, declara profesorul Dana Tupa.

2. Purificam colonul!

In traditia yoga, exista o metoda foarte cunoscuta de purificare a colonului, care poarta numele de Shanka Prakshalana, insa poate fi utilizata si o metoda clasica de colon hidroterapie, care poate fi realizata la orice cabinet de specialitate. “Pe parcursul vietii, organismul uman acumuleaza reziduuri in colon, acestea nefiind eliminate practic niciodata fara o procedura adecvata. Aceste impuritati aduc o multime de neplaceri la nivelul intregului corp, adeseori fiind o sursa de autointoxicare si de boli. Placa mucoidala a devenit un subiect cercetat stiintific de catre toate institutiile si mediatizat de forurile terapiilor alternative, pentru prejudiciile pe care le aduce la nivelul sanatatii”, declara profesorul international de yoga.

3. Alimente alcaline o data pe luna

Specialistii recomanda sa adaugam in meniul nostru zilnic alimente de natura alcalina, pentru a ne imbunatati sistemul imunitar.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.