Alimente care combat oboseala cronica si te ajuta sa fii energica

1
De Cristina Tudor
10 apr. 2021

Te simti lipsita de energie pe parcursul zilei?

Multi oameni se simt obositi sau lipsiti de energie la un moment dat in timpul zilei. O lipsa de energie va poate afecta activitatile zilnice si va poate face mai putin productiv.

Poate nu surprinzator, tipul si cantitatea de alimente pe care le consumati joaca roluri esentiale in determinarea nivelului de energie pe parcursul zilei.

Chiar daca toate alimentele va ofera energie, unele alimente contin substante nutritive care va pot ajuta sa va cresteti nivelul de energie si sa va mentineti vigilenta si concentrarea pe tot parcursul zilei.

Iata o lista cu alimente care s-au dovedit a ajuta la promovarea nivelurilor de energie.

1. Banane

Bananele pot fi unul dintre cele mai bune alimente pentru energie. Sunt o sursa excelenta de carbohidrati complecsi, potasiu si vitamina B6, toate acestea putand contribui la cresterea nivelului de energie.

2. Peste gras

Pestele gras, cum ar fi somonul si tonul, sunt surse bune de proteine, acizi grasi si vitamine din grupa B, ceea ce le face sa fie alimente excelente pentru a fi incluse in dieta ta.

O portie de somon sau ton va ofera cantitatea zilnica recomandata de acizi grasi omega-3 si vitamina B12.

S-a demonstrat ca acizii grasi omega-3 reduc inflamatia, care este o cauza obisnuita a oboselii.

3. Orez brun

Orezul brun este un aliment foarte nutritiv. In comparatie cu orezul alb, este mai putin procesat si pastreaza mai multa valoare nutritiva sub forma de fibre, vitamine si minerale.

O jumatate de cana (50 de grame) de orez brun contine 2 grame de fibre si ofera o mare parte din aportul zilnic recomandat (DZR) de mangan, un mineral care ajuta enzimele sa descompuna carbohidratii si proteinele pentru a genera energie.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.