7 alimente cheie pentru o piele stralucitoare

1
De Cristina Tudor
20 nov. 2019

Ceea ce mananci poate fi ori cea mai de incredere forma de medicina, ori cea mai lenta otrava.

Sunt cuvintele lui Ann Wigmore, pionier al miscarii holistice din America si fanatica a alimentatiei vegane, inainte ca acest termen sa devina cool. Charlize Theron, una dintre vedetele cu ten de portelan Iar de cele mai multe ori, pielea este arbitrul care ne arata daca jucam pentru sau impotriva sanatatii noastre, ca urmare a alimentelor pe care le ingeram. Semnalele sunt cat se poate de clare si vizibile: piele neteda si radioasa sau, dimpotriva, inflamata si terna.

O dieta bazata in general pe legume si fructe este, desigur, un pariu sigur, insa si greu de tinut, pentru multi dintre noi. In aceeasi masura, lucrarea Naturii poate fi stricata de alimentele bogate in zaharuri, carbohidratii, fumatul sau alcoolul.

Noi te ajutam sa mergi la sigur si sa alegi, din fiecare categorie de alimente, pe cele care te vor ajuta sa imbunatatesti felul in care arata si functioneaza cel mai mare organ al corpului tau: pielea!

Broccoli

Aceasta regina a legumelor benefice pentru organism este, in mod particulat, o prietena a pielii tale. Asta pentru ca e o sursa excelenta de vitamina C si de indole-3-carbinol, acea substanta care provine din legumele crucifere. Si da, ea este cheia, deoarece lupta cu dezechilibrul hormonal, responsabil, printre altele, de aparitia acneei, a rozaceei si a altor afectiuni ale pielii. Iar vitamina C, dupa cum bine stim, are rol in productia naturala de colagen, cea mai mare proteina din corpul nostru, importanta pentru tineretea si sanatatea pielii.

Citeste continuarea pe okmagazine.ro.

Foto: Getty Images.