Alimentele cele mai bogate in antioxidanti, care te ajuta sa traiesti mai mult

1
De Cristina Tudor
23 iul. 2020

Antioxidantii sunt compusi care se gasesc in mod natural in fructe si legume.

Rolul acestora este de a proteja celulele corpului de efectele negative ale substantelor prooxidative, adica radicalii liberi pe care corpul nostru ii produce in mod natural pentru a se proteja de agresiunea agentilor exogeni (substante chimice, bacterii, virusuri, etc).

Surse pline de culoare si antioxidanti pe care sa le consumi vara aceasta!

Atunci cand exista un exces de substante oxidante, ele pot determina efecte negative, deci antioxidantii ajuta organismul sa ii neutralizeze si sa ii elimine. Pentru o stare de sanatate buna, este important sa mentinem echilibrul intre antioxidanti si oxidanti, pe care il putem asigura mai ales prin alimentele pe care le includem in dieta zilnica. Un nivel ridicat de antioxidanti ajuta, printre altele, la reducerea riscului de boli cronice, imbunatateste functia cognitiva, dar si aspectul pielii si al parului.

Cea mai la indemana modalitate de a introduce antioxidantii in dieta este prin consumul alimentelor de sezon

„Alimentele bogate in antioxidanti stimuleaza starea de bine. Vara este cea mai buna perioada din an pentru a profita din plin de fructe si legume proaspete, de aromele si explozia de antioxidanti pe care le contin. Consumate ca atare, in salate sau in sucuri naturale, toate furnizeaza organismului un cocktail de substante nutritive importante, energie si, in plus, au un aport caloric redus.

Ne aflam in plin sezon de vara, perioada in care organismul are nevoie si de o hidratare corespunzatoare. Chiar si un pahar de bere poate reprezenta o sursa de antioxidanti naturali, datorita hameiului si orzului din compozitie, dar si o optiune de hidratare in varianta sa fara alcool, avand in vedere continutul de peste 90% apa”, a declarat dr. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.